EKOLOŠKA KATASTROFA

Huda eksplozija v tovarni, več delavcev poškodovanih in pogrešanih (FOTO in VIDEO)

Eksplozija v Nemčiji zahtevala najmanj dve smrtni žrtvi.
Fotografija: Grozljiva eksplozija v Nemčiji. FOTO: Anna Fross, Via Reuters
Odpri galerijo
Grozljiva eksplozija v Nemčiji. FOTO: Anna Fross, Via Reuters

Eksplozija v industrijskem kompleksu v Leverkusnu na zahodu Nemčije je po zadnjih podatkih zahtevala najmanj dve smrtni žrtvi, 31 ljudi je bilo poškodovanih, med njimi je ena oseba v smrtni nevarnosti. Pet zaposlenih še vedno pogrešajo. Za večino mestnih predelov so medtem že odpravili poziv ljudem, naj se zadržujejo v zaprtih prostorih.Kot je zvečer sporočil lastnik objekta Currenta, so reševalci odkrili še eno smrtno žrtev. Hkrati so število pogrešanih povišali na pet, poročajo nemški mediji.

»Zelo nas žalosti ta tragična nesreča in smrt zaposlenega. Izražamo sočutje njegovim sorodnikom, pa tudi vsem sodelavcem,« je povedal vodja industrijskega kompleksa Chempark Lars Friedrich iz podjetja Currenta, ki upravlja kompleks. Po podatkih policije je bilo poškodovanih 31 ljudi, od tega se jih pet zdravi na oddelku za intenzivno nego.


Friedrich je povedal, da nadaljujejo iskanje štirih zaposlenih, ki jih še vedno pogrešajo. »Upamo, da jih bomo našli žive,« je dejal, poročajo tuje tiskovne agencije.

Črn dan za prebivalce Leverkusna

Župan Uwe Richrath je v odzivu na eksplozijo dejal, da je danes črn dan za prebivalce Leverkusna. Posledice in razsežnost škode po eksploziji za zdaj še niso znane, je sporočila policija in dodala, da so na kraj dogodka poslali okrepljene enote, da bi razjasnili situacijo. Preiskave sicer še niso mogli začeti, saj dela na pogorišču še potekajo.


Poslopje z rezervoarji, v katerem je odjeknila eksplozija, je sicer odmaknjen od glavnega dela industrijskega parka, v katerem so številna kemijska podjetja, tudi Bayer, Lanxess in Evonik Industries.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas