ITALIJA

Huda delovna nesreča: najprej ostal brez roke, nato umrl

Lastnik posestva naj bi poškodovanega delavca z ženo odložil pred domom, odtrgano roko pa naj bi pustil zraven v gajbici, ki je za sadje.
Fotografija: Simbolična slika FOTO: Bong Hyunjung Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična slika FOTO: Bong Hyunjung Getty Images/istockphoto

RTV Slovenija poroča o hudi delovni nesreči, ki se je zgodila v Italiji, natančneje v Rimu. Indijskemu kmetijskemu delavcu je stroj utrgal roko, lastnik posestva pa za tem naj ne bi poklical zdravniške pomoči.

Kot je povedal RTV-jev dopisnik Janko Petrovec, je Indijcu utrgal roko traktorski priključek za zavijanje zelenjave, poleg tega pa mu je tudi polomil noge. Lastnik posestva naj bi po njegovih informacijah poškodovanega delavca z ženo odložil pred domom, odtrgano roko pa naj bi pustil zraven v gajbici, ki je za sadje. Žal je bila ta nesreča na koncu usodna, saj je poškodovani kasneje umrl v bolnišnici.

Indijec je bil za svoje delo tudi zelo slabo plačan. Po poročanju RTV-ja je spadal med tiste kmetijske delavce v Italiji, ki zaslužijo med 15 in 35 evrov na dan.

Po poročanju Reutersa, ki se sklicuje na Rai, se je po nesreči oglasil tudi lastnik posestva. Kot je povedal, je bil Indijec opozorjen, da naj ne gre blizu stroja. »Delavec je to naredil po svoje. Na žalost je šlo za malomarnost,« je povedal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije