KAZNIVA DEJANJA

Hrvaški policisti Slovenca (21) strpali v pripor, ne piše se mu dobro

Ustavili so ga nedaleč od Buzeta.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: arhiv 
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: arhiv 

Hrvaški policisti so med nadzorom prometa na območju Buzeta v hrvaški Istri v ponedeljek zgodaj zjutraj ustavili avtomobil s slovenskimi registrskimi oznakami, ki ga je vozil 21-letni slovenski državljan. V avtomobilu so našli kalašnikovko AK-47 in strelivo.

Mladeniča so kazensko ovadili in danes prepeljali v pripor v Pulju.

Policija je 21-letnika ustavila v kraju Vodice nedaleč od Buzeta. Na zadnjih sedežih avtomobila znamke BMW so zagledali več torb. Posumili so, da so v njih predmeti, pridobljeni s kaznivim dejanjem, je sporočila policijska uprava hrvaške Istre.

Večja količina orožja in tablet

Kot so dodali, so pridobili sodni nalog in preiskali vozilo. Pod zadnjim sedežem so našli puško, ki je znana kot kalašnikovka. V eni izmed torb so bili štirje okvirji s strelivom za brzostrelko. Našli so tudi več ampul, delno polnih injekcij in tablet, za katere sumijo, da so anabolični steroidi. Snovi bodo dodatno preiskali policijski izvedenci v Zagrebu.

V preiskavi so ugotovili, da je osumljenec storil kaznivo dejanje nedovoljenega posedovanja, izdelave in nabave orožja ter eksploziva. Kazensko so ga ovadili in danes tudi priprli, so še sporočili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije