Hčer, ki je branila mamo, zabodel do smrti

Morilec naj bi bil sosed, ki je zabredel v drogo in alkohol. Najstnica izkrvavela na stopnišču, za pomoč je bilo prepozno.
Fotografija: Mali Lošinj je v šoku, takšnega zločina ne pomnijo. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Mali Lošinj je v šoku, takšnega zločina ne pomnijo. FOTO: Guliver/Getty Images

Tragedija je pretresla priljubljen hrvaški otok v zgodnjih petkovih urah: kot kaže, je moški iz še neznanega razloga vdrl v stanovanje v bloku in se z nožem spravil nad žensko, a je tej v bran pogumno stopila hči in jo usodno skupila sama.

Dekle je izkrvavelo na stopnišču, reševalci, ki so kmalu po preplahu – ali jih je poklicala mati žrtve ali kdo drug, še ni znano – pridrveli na prizorišče zločina, ji niso mogli več pomagati. Policija se je pognala za morilcem in kmalu po tragediji naj bi že zaslišali nekega moškega, a do konca naše redakcije še niso potrdili, ali imajo v rokah osumljenca.

Mali Lošinj je v šoku, kot pravijo prebivalci, se v njihovem zaspanem mestu zunaj poletne sezone običajno ne zgodi nič posebnega, majhna skupnost načeloma živi v slogi in brez pretresov. Toda v zgodnjem petkovem jutru, ko so po priljubljenem kraju zadonele sirene, je takoj postalo jasno, da se je zgodilo nekaj grozljivega. Njihovi strahovi so se potrdili že nekaj ur pozneje na tržnici, kjer se je šušljalo, da je neki moški nasilno vstopil v stanovanje, v kateri je mati nič hudega sluteča pila kavo, 16-letna hči pa se je odpravljala v šolo, in začel vihteti nož. Med mater, po poklicu sodnico, in nasilneža se je postavila mladostnica, pozneje pa je izkrvavela. Ali je bil med napadom v stanovanju še kdo, ni znano, dekle pa je tam živelo s sestro, očetom in babico.


Med prebivalci se šušlja, da je morilec 42-letnik, ki se je pred desetletjem tja priselil iz Osijeka. Ukvarjal se je s podvodnim ribolovom, nekaterim pa se je predstavljal kot novinar. Zadnja leta naj bi zabredel v drogo in alkohol, na družabnem omrežju pa naj bi pogosto zlival gnev nad državo zaradi dolgov in terjatev: javnost glasno ugiba, ali je bil motiv za morilski napad morda maščevanje sodnici za kakšno globo ali kazen, pojavili pa so se celo namigi, da je mater in hčer napadel po pomoti, saj je v resnici iskal nekdanjo partnerico, ki ga je nedavno zapustila in živi v istem stanovanjskem bloku. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije