MASAKER V RUSIJI

Streljanje na univerzi, študenti skakali skozi okno (VIDEO)

Dogajalo se je v ruskem mestu Perm.
Fotografija: FOTO: Twitter
Odpri galerijo
FOTO: Twitter

Iz Rusije prihajajo vznemirjujoči posnetki z univerze v mestu Perm, kjer je prišlo do streljanja, študenti pa v strahu za svoja življenja skačejo skozi okno.

Kot poročata ruska tiskovna agencija Tass in francoska AFP je umrlo osem ljudi, ranjenih je 24.

Do zob oboroženi napadalec je okoli 11. ure po lokalnem času (okoli 8. po srednjeevropskem) vdrl v študentski kampus in začel strelljati Po nepotrjenih informacijah naj bi šlo za 18-letnik, ki je napovedal napad že na družbenih omrežjih. Zabarikadiral se je v eni od učilnic na fakulteti. Policija naj bi napadalca prijela, po nekaterih neuradnih informacijah naj bi med prijetjem umrl.Študentom je naročeno, naj se iz kampusa nemudoma umaknejo.

Leta varčeval za orožje

Napadalec naj bi na družbenih omrežjih razkril, da je denar za orožje zbiral že od 10. razreda. Dovoljenje za nošenje orožja naj bi dobil po uspešno opravljenih psiholoških testov. Kampus univerze pa je za tarčo izbral zato, ker naj bi tam pred štirimi leti storili »usodno napako«.

Kot poročajo ruski mediji, je bil sicer tudi sam študent omenjene univerze.

Regionalne oblasti so sporočile, da je pouk na lokalnih šolah, fakultetah in univerzah danes odpadel. AFP še poroča, da so šolski strelski pohodi v Rusiji redki zaradi stroge varnosti v izobraževalnih ustanovah in oteženega nakupa strelnega orožja.

O streljanju je bil obveščen ruski predsednik Vladimir Putin, so sporočili iz Kremlja. »Predsednik izreka iskreno sožalje tistim, ki so zaradi tega incidenta izgubili družino in ljubljene,« je novinarjem povedal Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije