MEDVRSTNIŠKO NASILJE

Grozljivka v šoli: sošolcu porivali svinčnik v anus

Skupina četrtošolcev je spolno nadlegovala svojega desetletnega sošolca.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock

Grozljiv primer vrstniškega in spolnega nasilja pretresa kraj Bela Crkva v Srbiji. Skupina učencev četrtega razreda se je spravila na svojega sošolca in mu v anus porivala svinčnik.

Nekaj staršev je za portal Pancevo.city pojasnilo, kaj se je v osnovni šoli dogajalo pred desetimi dnevi. »Nesrečnega fanta so med odmorom sošolci slekli do golega. Polegli so ga na mizo. Po telesu so ga zbadali s pisali in mu v anus porivali svinčnik,« so za portal pojasnili pretreseni starši.
Preberite tudi: Nataša Šram: Šola in starši predolgo čakali, da se problem reši sam
Kot so dodali, je učenec, ki je bil »vodja« nasilnega dejanja, fantu ukazal, naj se z obrazom obrne proti steni, in od drugega sošolca zahteval, naj se ga dotika.


Pri otrocih zaznali nenavadno vedenje


Mama hčerke, ki obiskuje razred, kjer se je nasilje domnevno zgodilo, je pri hčerki v zadnjih dneh opazila nenavadno vedenje. »Na vprašanje mame, naj hčerka pove, kaj jo pesti, ji je ta odgovorila, da ne sme povedati, ker jim je učiteljica naročila, da je to skrivnost in da bo nasilnega fanta kaznovala z nezadostno oceno pri predmetu vzgoja,« piše Pancevo.city.

Ravnatelj šole Andrijano Juga trdi, da so v javnost prišle neresnice, a pri tem ni zanikal, da se je nekaj učencev vendarle neprimerno vedlo. Proti skupini otrok vodijo vzgojni disciplinski postopek, šola pa jim je naložila dodatne ure koristnega dela.

Pred šolo so starši organizirali protest, ki so se ga v znak podpore udeležili tudi drugi prebivalci mesta, nekaj srednješolcev pa je v znak protesta prekinilo pouk.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije