AVSTRALIJA

Grozljivka: petletnik preživel napad pitona

Trimetrska kača ga je ugriznila, se mu ovila okoli nog in ga zvlekla v bazen. Fantiča sta rešila dedek in oče.
Fotografija: Pitoni so v Avstraliji precej pogosti. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Pitoni so v Avstraliji precej pogosti. FOTO: Shutterstock

Za petletnega Beauja Blaka bi se brezskrbno postopanje pri domačem bazenu lahko končalo usodno. V enem trenutku je bil na bazenskem robu, v drugem pa ga je v vodo in pod gladino zvlekel trimetrski piton, ki se mu je ovil okoli nog. »Zagledal sem temno senco, ki se je priplazila iz grmovja. Še preden sta se potopila na dno bazena, je bila kača povsem ovita okoli njegovih nog,« je grozljivi dogodek opisal dečkov oče Ben, ki pa je za rešitev sina iz smrtonosnega primeža potreboval – po lastni oceni – zgolj kakšnih 15, morda 20 sekund. A šele zatem, ko se je neustrašno in brez misli na lastno varnost v vodo pognal Beaujev 76-letni dedek Allan.

Potrebno je bilo posredovanje dveh odraslih moških. Piton je fantiča sprva ugriznil, nato pa se mu ovil okoli nog in ga zvlekel v bazen, v skoraj istem delčku sekunde pa je že odreagiral njegov dedek. Potopil se je v bazen in vnuka, ki ga je ovijala kača, predal sinu. Temu pa je uspelo razkleniti dušeči kačji objem.

»Ko smo mu obrisali kri in mu povedali, da ne bo umrl, saj kača ni strupena, je bil pravzaprav precej dobro. Pravi korenjak je!« je povedal oče, prepričan, da je piton v grmovju čakal na naslednjo žrtev in uzrl Beauja. Sina je moral po pretresljivi izkušnji miriti kakšnih deset minutk, ves ta čas pa je v svojem primežu držal kačo. Nato jo je izpustil nazaj v divjino. 

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas