TRAGIČNA SMRT

Grozljive podrobnosti smrti 13-letnika: klečal na vodnjaku, ko se je zgodilo

Tragedija, ki se je zgodila v Gorici, še vedno odmeva.
Fotografija: Strašna tragedija se je zgodila na poletnem taboru. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Strašna tragedija se je zgodila na poletnem taboru. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Konec julija se je v parku dvorca Coronini v Gorici zgodila grozljiva nesreča, ki je vzela življenje 13-letnega Stefana Borghesa. Po poročanju Primorskega dnevnika so začeli preiskovalci v tem tednu zasliševati očividce tragične nesreče, ki se je zgodila pred dvema tednoma. Mali Stefano je v sklopu poletnega tabora preživljal počitnice v parku, ko se je zgodila strašna tragedija.

Policija intenzivno preiskuje dogodek in začelo se je tudi zaslišanje prič. Ena izmed njih je povedala, da se je Stefano povzpel na vodnjak in pokleknil na pokrov, da bi prebral list z navodili igre. Cilj igre je bil, da udeleženci poletnega srečanja najdejo vse točke, ki so bile označene na zemljevidu, in jih vpišejo v kartonček. Ko je Stefano pobral listek s številko in jo pokazal prijatelju, je še nekaj sekund klečal na vodnjaku, nato je pokrov nenadoma popustil in 13-letnik je padel v 30-metrski vodnjak pred nekdanjo konjušnico, poročajo Primorske novice.

Na kraj dogodka so nemudoma prišli gasilci, policisti, forenzični oddelek policije, gorski reševalci in zdravstveno osebje. Reševalci so se spustili do globine 30 metrov, da bi otroka rešili, a je bila njihova pomoč zaman.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije