JORDANIJA

Grozljiva eksplozija: strupeni rumeni plin kosil po pristanišču (VIDEO)

Po zadnjih podatkih je umrlo 10 ljudi, več kot 200 je ranjenih.
Fotografija: Bolnišnica v pristanišču je polna. FOTO: Stringer Reuters
Odpri galerijo
Bolnišnica v pristanišču je polna. FOTO: Stringer Reuters

V eksploziji strupenega plina v jordanskem pristanišču Akaba na obali Rdečega morja je umrlo najmanj 10 ljudi, več kot 200 pa je hudo ranjenih, je danes sporočil tiskovni predstavnik jordanske vlade Fejsal al Šabul. Območja v bližini pristanišča so že evakuirali, prebivalcem pa je bilo naročeno, naj ostanejo v zaprtih prostorih.

»Vlada je že oblikovala skupino pod vodstvom notranjega ministra, ki bo preiskala nesrečo in sprejela potrebne ukrepe,« je dejal al Šabul.

Delavci bežali, da bi si rešili življenje

Posnetek, ki so ga predvajali na državni televiziji, je pokazal, kako je z žerjava na zasidranem plovilu padla velika jeklenka in povzročila silovit izpust rumenega plina. Za zdaj še ni znano, za kakšen plin je šlo.

Sila eksplozije je povzročila, da se je tovornjak kotalil po pristanišču, medtem ko je bilo videti, kako pristaniški delavci bežijo, da bi si rešili življenje. Po poročanju jordanskih virov, so po incidentu evakuirali južno plažo v Akabi, medtem ko so okoliške bolnišnice že povsem polne.

Pristanišče Akaba je sicer edini pomorski terminal v državi in ključna tranzitna točka za velik del jordanskega uvoza in izvoza.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas