PETKRATNI UMOR

Groza blizu nas: ljubosumnež ubil bivšo in vso njeno družino

Avstrijo pretresa petkratni umor.
Fotografija: Prizorišče umorov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Prizorišče umorov. FOTO: Reuters

DUNAJ – Avstrijska policija preiskuje petkratni umor. V tirolskem smučarskem središču Kitzbühel je 25-letni moški zgodaj davi ustrelil nekdanje dekle, njene starše, brata in novega fanta, nato pa se je sam predal policiji. Motiv za umore naj bi bilo ljubosumje.
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Storilec naj bi 19-letno nekdanje dekle ponoči srečal z novim partnerjem v klubu v Kitzbühelu, kjer naj bi se sprla, nato pa so odšli vsak svojo pot. Po navedbah prič je bil prepir kratek in ne posebej dramatičen.

Osumljeni se je nato okoli 4. ure odpravil do hiše, kjer je dekle živelo z družino. Vrata je odprl njen oče, ki mu je dal jasno vedeti, da tam nima česa iskati. Odšel je domov, vzel bratovo orožje ter se okoli 5.30 vrnil k hiši nekdanjega dekleta.


Na vratih je ubil 59-letnega očeta nekdanje partnerice, nato še njeno 51-letno mater in 25-letnega brata. Devetnajstletnica in njen novi fant sta bila v ločenem delu hiše, ki je bil zaklenjen, zato je napadalec tja splezal čez balkon in oba ubil.

Osumljenec se je sam predal 

Kot je povedal vodja kriminalistične policije na avstrijskem Tirolskem Walter Pupp, je nato moški sam odšel na bližnjo policijsko postajo in sporočil, da je pravkar ubil pet ljudi.
Policisti preiskujejo umore. FOTO: Reuters
Policisti preiskujejo umore. FOTO: Reuters

Petkratni umor je pretresel Kitzbühel, kjer v znak žalovanja na mestni hiši plapola črna zastava. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije