POZOR

FOTO: V parku ugrabili petletnico, obupana babica: Rotim vas, vrnite nam jo

Objavljeno 19. september 2019 08.43 | Posodobljeno 19. september 2019 09.22 | Piše: A. L.

Mamica je otrokom dovolila, da so sami oddirjali na igrišče, deset minut kasneje pa njene hčerke že ni bilo več.

Pogrešana deklica Dulce Maria Alavez. FOTO: Policija Bridgeton
BRIDGETON – Petletnica, ki je izginila iz parka v Bridgetonu v New Jerseyju, je bila v ponedeljek popoldne najverjetneje ugrabljena, besede policije povzema NBC Philadelphia. Deklica Dulce Maria Alavez je v park prispela z mamo, s triletnim bratom in z osemletno teto. Mamica je iz vozila mlajše izpustila, ti pa so takoj oddirjali proti igrišču. Vsi otroci so imeli sladoled. Kakšnih deset minut kasneje je mamica zagledala triletnika, ki je jokal. Njegov sladoled je bil na tleh, deklice pa ni bilo z njim. Mamica je najprej pomislila, da se igrajo skrivalnice. A ni šlo za to. Deček je pokazal, da je šla proti nekim stavbam, tam pa je ni bilo. Mama je najprej poklicala sorodnike, iz strahu, da bi jo kdo ugrabil, pa je malo pred 17. uro zavrtela še številko policije.

Stekla je iskalna akcija, uporabljen je bil tudi helikopter, a deklice niso našli. Iskanje se je nadaljevalo v torek, predvajali so celo zvoke sladoledarskega tovornjaka, da bi deklico premamili, a žal neuspešno.

Alavezova je bila v času za zdaj še domnevne ugrabitve v rumeni majici, na sebi je imela črno-bele hlače z rožami in bele sandale. Njeni temni lasje so bili v času ugrabitve spet v čop. Pojavile so se že tudi informacije, da naj bi Alavezovo moški odpeljal z igrišča do rdečega kombija z drsnimi vrati in zatemnjenimi stekli. Namestil naj bi jo na zadnje sedeže in se z njo okoli 16.20 odpeljal. Ugrabitelj naj bi bil svetle polti, visok okoli 170 centimetrov in vitke postave. Po obrazu je bil obrit, imel pa je tudi akne. Obut je bil v oranžne športne copate, mogoče znamke Nike, oblečen pa v rdeče hlače in belo majico s kratkimi rokavi. Policija je že pridobila posnetke kamer z bližnjih objektov, a konkretnih osumljencev še nimajo. 

Oglasila se je babica Norma Alavez, ki je njena skrbnica: »Rotim vas, vrnite nam jo. Nedolžna je. Čisto majhna je. Ne vem, zakaj bi to naredili ...« Oče naj ne bi bil v državi, a ga poskušajo najti, medtem pa je mamica petletnice v šoku. Njena sorodnica je dejala, da je res slabo, zanika pa tudi komentarje nekaterih, da je vpletena mamica.

Na vprašanje, zakaj je policija potrebovala čas vse do torka, da je sprožila tako imenovani Amber alert (gre za izraz, ki ga uporabljajo v primeru ugrabitev), so predstavniki mož v modrem povedali naslednje: »Ko so šli policisti na kraj, je bila njihova prioriteta locirati otroka. Ne želiš razmišljati o ugrabitvi, ampak o izgubljenem otroku.«

Policija se je po več informacij obrnila tudi na javnost.
Deli s prijatelji