SAMOMOR?

FOTO: Po orgijah s tajkunom smrt lepe Ivane (18) zavita v skrivnost

Njeno truplo so našli pet ur po padcu iz 20. nadstropja, bila je popolnoma gola ...
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

KUALA LUMPUR – Že skoraj leto dni je minilo od smrti komaj 18-letnega nizozemskega modela Ivane Smit, številna vprašanja povezana z usodno nočjo v Kuala Lumpurju pa ostajajo brez odgovora.  

Pravzaprav za policijo položaj niti ni tako dramatičen, kot se v javnosti predstavlja. Po njihovih teorijah je mladenka padla iz 20. nadstropja oziroma je – po drugi različici zgodbe – naredila samomor.

Nizozemski preiskovalci, ki so jih najeli straši preminulega dekleta, sklepajo, da zgodba ni tako preprosta. S tem se strinjajo tudi nekateri malezijski preiskovalci, ki so se po več mesecih odločili, da odprejo dušo in spregovorijo o površni preiskavi ter dvomljivi zgodbi tajkuna in njegova žene, ki sta bila v družbi lepotice vse do njene smrti.

Po orgiji je sledila smrt

Bogati Američan Alex Johnson (44) in njegova žena Luna Almaz (31) trdita, da so vsi trije seksali v njunem stanovanju, a lepotice v to nista prisilila. Več od tega ne vesta, celo pravita, da je dekle ob 22. uri odšlo. Kamere medtem razkrivajo, da je trojica v stavbo vstopila ob petih zjutraj, Ivana je bila v nezavestnem stanju. Pet ur kasneje je dekle umrlo, njeno golo truplo so našli pred stavbo, v njem pa mešanico alkohola, ekstazija in amfetaminom. Par je še trdil, da so bili skupaj v razmerju dva tedna, mladenka jima je menda dejala, da je stara 26 let, o primeru pišejo tuji mediji.

Sumljivo, a Smitova je v njunem stanovanju pustila oblačila, čevlje, mobilni telefon, denarnico ... Najhuje od vsega je, da se malezijski policiji to ni zdelo sumljivo, zato so primer hitro zaključili. »Ni dileme, da se ji je nekaj zgodilo, preden je padla. Ali je zdrsnila ali jo je nekdo udaril v glavo. Na glavi smo našli nekaj modric in prask, ki jih padec z balkona ne povzroči. Te modrice so lahko nastale samo takrat, ko je bila še živa,« je dejal patolog Frank van de Goot. Oče Marcel Smit je ob tem poudaril, da je na vratu videl ogromno modrico, kot bi jo nekdo zgrabil.

Primer je spet prišel v središče malezijskih medijev, ko je dušo odprl policist, ki je prvi zasliševal Johnsona in Almazovo. »Vprašal sem ju, kje je njuna prijateljica Ivana. Rekla sta, da ne vesta, in jo začela iskati po stanovanju. Potem pa sta dejala, da je odšla že nekaj ur prej,« je dejal Faizal Abdullah, ki mu v tistem trenutku ni bilo nič jasno, saj je na sredi dnevne sobe jasno videl oblačila in mobilni telefon mrtvega dekleta. Na policijski postaji se je zasliševanje nadaljevalo, a par ni več hotel odgovarjati na vprašanja. 
Johnson in Almaz. FOTO: Facebook
Johnson in Almaz. FOTO: Facebook

Zakaj ju niso zadržali?

Kakor koli že, sodba o odgovornosti zakonskega para za smrt Ivane Smit bo znana 22. januarja 2019, in če bosta zakonca po nekem čudežu spoznana za kriva, se bosta najverjetneje vseeno izognila roki pravice. Razlog je zelo preprost – že zdavnaj sta pobegnila iz Malezije. Johnson je iz Houstona, vendar je v zadnjih desetih letih živel v Maleziji. Oblasti menijo, da se je marca letos vrnil v ZDA.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije