GROZLJIVO

FOTO: Cariniki odprli prtljažnik avtomobila in onemeli

Oče in sin sta v njem zadrževala devetletnico.
Fotografija: Otrok je ležal v prtljažniku avtomobila, v prostoru za rezervno pnevmatiko. FOTO: Carina, Ras Srbija
Odpri galerijo
Otrok je ležal v prtljažniku avtomobila, v prostoru za rezervno pnevmatiko. FOTO: Carina, Ras Srbija

Carinikom in policistom je uspelo preprečiti poskus tihotapljenja devetletne deklice z območja avtonomne pokrajine Kosovo in Metohija v Nemčijo.

Otroka so našli v prostoru avtomobila, namenjenem rezervni pnevmatiki. V chryslerju nemških registrskih oznak sta potovala 42-letni oče in njegov 17-letni sin, oba albanske narodnosti. Pri tem je imel oče pri sebi osebne dokumente Kosova, sin pa osebno izkaznico, izdano v Nemčiji.

Pri pogovoru s cariniki sta povedala, da nimata ničesar za prijavo, a so se njune izjave izkazale za lažne. Po temeljitem pregledu avtomobila so cariniki v prostoru za rezervno pnevmatiko odkrili devetletno deklico albanske narodnosti. Njene dokumente so pozneje našli v notranjosti avtomobila.

Voznik je po odkritem slepem potniku carinikom dejal, da gre za otroka njegove sestre, ki živi v Nemčiji, in da se je dekle med igro skrilo v prtljažnik, ne da bi sam to vedel.

Deklico so prevzeli delavci centra za socialno delo, voznika in sovoznika, ki sta osumljena tihotapljenja ljudi, pa so pridržali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije