TIK PRED VRHOM

Eitan (9) edini preživeli po gondolski nesreči, izgubil starša, brata in stara starša

V gondolski nesreči ob italijanskem jezeru umrlo pet družin.
Fotografija: V gondoli je bilo 15 oseb. FOTO: Alpine Rescue Service, Via Reuters
Odpri galerijo
V gondoli je bilo 15 oseb. FOTO: Alpine Rescue Service, Via Reuters

Smrtonosen padec kabinske žičnice ob italijanskem jezeru Maggiore je zahteval 14 smrtnih žrtev. V bolnišnico so odpeljali 9- in 2-letnega otroka. Mlajši je v bolnišnici v Torinu v nedeljo popoldne umrl. 

Izraelsko ministrstvo za zunanje zadeve je sporočilo, da je pet Izraelcev umrlo v nesreči, med njimi par ter otrok s prebivališčem v Italiji, ter par, ki živi v Izraelu. Brat malega Toma, Eitan (9), je edini preživel tragedijo in je v bolnišnici s poškodbami glave in lobanje. Njegovi prastarši so prišli iz Izraela, da bi se dobili z družino svoje pravnukinje Tal Peleg. Skupaj so se odpravili na izlet, a vsi razen dečka izgubili življenje.

Italijanska Corriera dell Sera je objavila imena žrtev: Amit Biran (30), Tal Peleg (Amitova žena, 26), Tom Biran (sin Amita in Tal Peleg, 2), prastarša Barbara Cohen Konisky (71) in Itshak Cohen (82), Shahaisavandi Mohammadreza (23), Serena Cosentino (27), Silvia Malnati (26), Alessandro Merlo (29), Vittorio  Zorloni (54), Elisabetta Persanini (38), Mattia Zorloni (sin Vittoria in Elisabette, 5), ter par Angelo Vito Gasparro (45) in Roberta Pistolato (40).

Roberta Pistolato in mož Angelo Vito Gasparro sta odšla na potovanje na italijansko jezero, da bi proslavila ženin 40. rojstni dan. Sestri je Roberta v nedeljo zjutraj poslala SMS-sporočilo: »Gremo gor, do žičnice,« poroča Corriere della Serra. 40-letnica je nedavno končala študij medicine in je delala v zdravstveni ustanovi v Piacenzi.

Petletni sin Vittoria Zorlonija in Elisabette Persanini, Mattia, je umrl v bolnišnici v Torinu. V tragediji je umrlo pet družin.

Kot smo poročali, se je nesreča zgodila v nedeljo okoli poldneva, le 100 metrov pred vrhnjo postajo žičnice. Kot kažejo prvi podatki, se je pretrgal kabel na najvišjem delu, gondola pa je zgrmela 100 metrov v prepad. V njej je bilo 15 oseb.
Ljudem v gondoli niso mogli pomagati. FOTO: Flavio Lo Scalzo, Reuters
Ljudem v gondoli niso mogli pomagati. FOTO: Flavio Lo Scalzo, Reuters

Padla gonodla pri jezeru Maggiore. FOTO: Vigili Del Fuoco, Via Reuters
Padla gonodla pri jezeru Maggiore. FOTO: Vigili Del Fuoco, Via Reuters

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas