STRAŠNO

Na strmoglavljenem letalu je bila tudi manekenka Zara (VIDEO)

Objavljeno 23. maj 2020 13.43 | Posodobljeno 23. maj 2020 13.54 | Piše: A. L.

Priče so povedale, da je airbus letalske družbe Pakistan International Airlines dvakrat ali trikrat zaokrožil v bližini letališča, nato pa strmoglavil na naselje.

Zara Abid FOTO: Instagram
Na letalu, ki je včeraj strmoglavilo blizu pakistanskega Karačija, je bila med 99 ljudmi na krovu manekenka Zara Abid. Dve osebi sta nesrečo preživeli, ni pa znano, ali je ona med tema srečnežema. Tako se po spletnih omrežjih mnogi že poslavljajo od nje. Med žalujočimi so tudi številni modni oblikovalci.

Priče so povedale, da je airbus letalske družbe Pakistan International Airlines dvakrat ali trikrat zaokrožil v bližini letališča, nato pa strmoglavil na naselje. Pred tem je pilot skušal pristati, a je moral zaradi tehničnih težav letalo ponovno dvigniti v zrak (ena od prič trdi, da se kolesa letala niso želela spustiti, kaj je res, pa bo pokazala preiskava). Tik pred nesrečo je pilot kontrolnemu stolpu javil: »Izgubili smo dva motorja. Mayday, mayday, mayday (op. p.: klic na pomoč)! Resno je!«Zgodbo je deloma potrdil eden od preživelih, Muhammad Zubair, ki je sedel na sedežu 8F: »Po poskusu pristanka se je letalo spet dvignilo. Moški, ženske, otroci so začeli jokati, vpiti in moliti. Nato je letalo zajel ogenj. Jaz sem sedel na sedežu 8F, odpel sem se in šel proti svetlobi. Nato sem skočil kakšne tri metre v globino. Takrat so na kraj nesreče že prispeli reševalci in me odpeljali v bolnišnico.«

Deli s prijatelji