POSKUS UMORA

Dušanka pitala starčke s pomirjevali, kaj je naredila z denarjem, nihče ne ve

Upokojenka (69) je starčkom, ki jim je dolgovala denar, v hrano stresala pomirjevala.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić, Delo

V Beogradu so prostost odvzeli 69-letni Dušanki, ki je osumljena zastrupitve svojih nekdanjih dveh kolegov iz službe, obeh starih čez 85 let. Dušanka naj bi vsakega od njiju obiskala na domu in jima v hrano podtaknila večjo količino nevarnega pomirjevala z namenom, da ju ubije, saj jima je dolgovala večjo vsoto denarja piše Kurir.

Oba starčka sta na srečo preživela, 69-letnico pa so aretirali na domačem naslovu. Osumljena je dveh poskusov umora iz koristoljubja. 85-letnega starčka je na domu našla hčerka, ko je brez zavesti ležal pod domačo kuhinjsko mizo. Srečo je imel tudi 89-letnik, ki je prav tako brez zavesti ležal z glavo na mizi. Našla ga je snaha.


Dolgovala najmanj 30 tisoč evrov


V roku enega meseca so oba primera razjasnili in prišli do skupnega imenovalca – Dušanke. Ta je bila pri moških na obisku in obema je dolgovala večjo vsoto denarja, menda najmanj 30.000 evrov, piše Kurir. Denar si je izposojala več let. Vsakokrat ko je prišla k njima na obisk z namenom, da jima pospravi stanovanje in skuha kosilo, ju je prosila za nekaj posojila, saj da ji primanjkuje denarja za račune in hrano. Dolga se je skozi leta nabralo precej, zato sta starčka od nje zahtevala, da jima denar začne vračati, ali pa bosta primorana poklicati policijo in o izposoji denarja obvestiti Dušankinega sina. Tistega dne je za upokojenca skuhala kosilo in vanj stresla večjo količino pomirjeval, nato pa stanovanje zapustila.

Sosedje so o stari prevarantki povedali, da si je izposojala denar in da ga je le s težavo vračala, a nihče ni pomislil, da bi s svojimi dejanji lahko komu vzela življenje. Njena družina je bila o aretaciji obveščena šele iz medijev.

»Ne moremo verjeti, da je kaj takega storila sebi in tudi nam. Od nekdaj je bila samostojna in vesela. Dogajalo se je sicer, da smo ji pomagali pri plačevanju računov, a ni nikoli potožila, da nima denarja. Nihče od nas je ne bi pustil brez kruha in osnovnih življenjskih potrebščin. Gre za veliko vsoto denarja, saj se s 30.000 evri lahko kupi stanovanje. Ne vem, kaj je počela s tem denarjem,« je za Kurir povedala Dušankina snaha.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije