V NEURJU

Domačinko v hudem neurju ubilo drevo

60-letna Britanka umrla v neurju. V Franciji pustošila Amelie.
Fotografija: Točen vzrok smrti 60-letnice bo znan po obdukciji.
Odpri galerijo
Točen vzrok smrti 60-letnice bo znan po obdukciji.

DORCHESTER – Po grofiji Dorset v Veliki Britaniji je v soboto pustošilo hudo neurje z dežjem in s sunkovitim vetrom, ki je pihal z močjo več kot 170 km/h. Na nevarne vremenske razmere je opozarjala lokalna meteorološka agencija, med drugim se je nekaj pred deveto uro zjutraj zrušilo drevo v krajevnem parku Moors Valley.

Naključje je hotelo, da se je ravno takrat tam mimo po ulici Verwood v svojem fordu B-max peljala 60-letna upokojenka. Domačinka, katere identiteta še ni znana, je umrla pred prihodom policistov, točen vzrok smrti bo znan v prihodnjih tednih, ko bo končana obdukcija.


Ves javni prevoz po grofiji Dorset je bil zaradi izrednih vremenskih razmer odpovedan, v mirovanju je bil tudi pomorski. Veter je na cesto podrl nekaj dreves in zaprl promet, rušili so se deli zgradb. Drevesa na tirih so ustavila promet med Wokingom in Weymouthom ter povzročila odpovedi voženj in zamude. V Blandfordu se je na cesto zrušil gradbeni oder in zmečkal nekaj parkiranih avtomobilov. Žrtev tam ni bilo.

Vlažno in vetrovno je bilo v večini jugovzhodne Anglije in južnem Walsu, meteorologi so na 78 območjih opozarjali na nevarnost poplav, osem območij so označili z rdečo barvo, kar pomeni obsežne, silovite poplave. Največ dežja je padlo v Cornwallu, okoli 40 mm. Kljub opozorilom o poplavah, ki bi lahko nastale, ker bi listje zamašilo odtoke, o večji škodi zaradi vode niso poročali.

Neurje je pustošilo tudi v Franciji: Amelie, kakor so ga poimenovali Francozi, je v noči na nedeljo prizadelo območja ob tamkajšnji atlantski obali. Zaradi hudih nalivov in močnega vetra je bilo včeraj na jugozahodu države brez električne energije približno 100.000 gospodinjstev. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije