MASAŽA S SREČNIM KONCEM

Dekleta so pri oproščenih Šmidovih rada masirala

Masaža s srečnim koncem je legalna.
Fotografija: V lokalih so gostom celo izdajali račune. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
V lokalih so gostom celo izdajali račune. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – Valter Šmid iz Novega mesta in njegova nekdanja partnerica Ana sta se v medijih postavljala kot prva, ki na Slovenskem seks ponujata legalno, erotične masaže s srečnim koncem sta tudi javno oglaševala. Toda z vprašanjem, ali so bile njune delavke v vse skupaj prisiljene, torej bi storila kaznivo dejanje zlorabe prostitucije, se je ukvarjala ljubljanska okrožna kazenska sodnica Dejana Fekonja.


 

Gol je ležal na mizi


Šmidove masažne salone so obiskovale inšpekcije, ugotovile niso ničesar spornega, pa ju je kljub temu doletela obtožba specializiranega tožilca Jožeta Levašiča, da naj bi sodelovala pri zlorabi prostitucije petih žensk, med njimi tudi Valterjeve poznejše žene Danijele, ki se je javila na oglas za erotično maserko in ki si je z Valterjem in Ano pozneje delila zatožno klop v drugem delu zgodbe.

Tožilec je vse do včerajšnjega sodnega dneva v prvem delu zgodbe vztrajal, da sta Valter in Ana prestopila mejo zakonitosti, za Šmida je predlagal leto in devet mesecev zaporne kazni ter 3000 evrov stranske denarne kazni, za Šmidovo pa enako zaporno kazen, a pogojno, s štiriletno preizkusno dobo, ter 2400 evrov stranske denarne kazni.

Sodnica Fekonjeva je bila jasna. Erotična masaža je prostitucija, tu ni dvoma, a v tem primeru o zlorabi ne moremo govoriti. Oba sta zato slišala oprostilno sodbo. Po pregledu listin in zaslišanju prič je namreč sodnica ocenila, da so dekleta delala prostovoljno, ni bilo izkoriščanja.Valterju je tudi dovolila oditi iz pripora na Povšetovi, bo pa do nadaljnjega moral ostati v hišnem priporu, saj se bo moral še vračati na zatožno klop. Z novo partnerico in ženo Danijelo naj bi namreč zagrešil tudi kaznivo dejanje trgovine z ljudmi.

Obtožena sta, da naj bi drugega spravila v podrejeni položaj zaradi izkoriščanja prostitucije s tem, da sta po Sloveniji, Srbiji in Kosovu novačila ženske za delo erotičnih maserk ter obljubljala bajno plačo do 2000 evrov.

Šele po prihodu v Slovenijo naj bi nesrečnice izvedele, da bo njihovo edino delo prostitucija in z njo povezana spolna dejanja ter da bodo morala vsaj polovico s prodajanjem telesa zasluženega denarja dati šefom.

Konec marca bodo prek videokonference zaslišali dve domnevni žrtvi s Kosova. Ženski naj bi trdili, da v Slovenijo naposled nista odpotovali, saj sta ugotovili, da njun posel ne bo tako imenovana običajna masaža. Toda Valter je prepričan, da sta zelo dobro vedeli, za kako masažo bo šlo, saj je ena imela na Kosovu salon za masažo s srečnim koncem, druga pa je pri njej delala kot maserka. To naj bi izkusil tudi na svoji koži, ko ju je obiskal: »Pri njiju sem v salonu gol ležal na mizi in obe sta me erotično zmasirali.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije