AKTIVEN JE BOLJ PONOČI

Črna zver se potika po Vojvodini

V okolici Apatina že nekaj časa iščejo črnega panterja. Uporabljajo celo dron, a ga še niso izsledili.
Fotografija: Črni panter je v resnici jaguar z odvečno pigmentacijo. FOTO: Wikipedija
Odpri galerijo
Črni panter je v resnici jaguar z odvečno pigmentacijo. FOTO: Wikipedija

Črnega panterja, ki naj bi se potepal v okolici srbskega mesta Apatin, naj bi nazadnje opazili 12 kilometrov od vasi Sonta, kjer so ga videli tudi prvič. V iskanje nevarne zveri so vključene vse ustanove, društva in organizacije, obveščene so bile tudi vse pristojne službe in posamezniki, nastavili so ji kletke, vabe in pasti. Lovci so pripravljeni, ljudje pa prestrašeni.

Srbska občina, v kateri naj bi opazili črnega panterja, je prebivalce pozvala, naj se ne približujejo območjem, kjer so opazili divjo mačko. Iskanje poteka že več dni. »V lov na črnega panterja so trenutno vključene vse pristojne službe ter strokovna služba živalskega vrta Palić,« so po poročanju Indexa.hr zapisali v sporočilu za javnost.

Oblasti panterja iščejo tudi s pomočjo dronov in termovizijske kamere, vendar med pregledovanjem območja še niso zaznali prisotnosti živali. Na spletu se je pojavil slab posnetek črne živali, ki se sprehaja ob robu gozda. Obvestilo o črnem panterju so izdali na podlagi ustne prijave, ki sta jo prejeli policijska postaja ter gozdarska in lovska inšpekcija. Strokovnjaki so ob tem poudarili, da črni panter kot vrsta sploh ne obstaja, temveč gre za južnoameriškega jaguarja z melanizmom, to je genetski pojav, ki povzroča odvečno pigmentacijo. Jaguar je večinoma aktiven ponoči in človek napade le, če se počuti ogroženega. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas