SLON

Žival do smrti pohodila vojaka

Britanec je bil na misiji v Malaviju. Živali zaradi visoke trave niso opazili.
Fotografija: Britanski vojaki v Malaviju urijo čuvaje.
Odpri galerijo
Britanski vojaki v Malaviju urijo čuvaje.

LILONGWE – V Malaviju v Afriki je slon ubil 22-letnega britanskega vojaka Mathewa Talbota iz bataljona, ki varuje živali pred divjimi lovci. Mathew, njegov vojaški kolega in skupina čuvajev so med patruljo zagledali slona in se hitro umaknili, a se je žival že čez nekaj sekund pojavila za njimi in jih napadla. Slon je pohodil Talbota, čuvaji pa streljali v zrak in pokali s pirotehničnimi sredstvi, da bi ga pregnali, a Mathewa, ki je bil na svoji prvi vojaški misiji, niso mogli rešiti. »V tem obdobju leta je trava zelo
Mathew Talbot je bil prostovoljec.
Mathew Talbot je bil prostovoljec.
visoka in težko vidimo na velike razdalje. Sloni so presenetljivo tiha bitja. Kadar jedo, so glasni, drugače pa se gibljejo tiho in z lahkoto presenetijo človeka,« so pojasnili v vojski. Družini pokojnika je pisal tudi princ William, ki je velik nasprotnik divjega lova.
Tragedija se je zgodila v narodnem parku Liwonde na jugu države. Mathew Talbot se je prostovoljno javil za misijo v Malaviju. Njegov nadrejeni Ed Launders je povedal: »Ponosen je bil na svoje delo. Vsi so ga imeli zelo radi, pogrešali bomo njegov humor, nesebičnost in neuničljivi značaj.« Misija britanske vojske v Malaviju se osredotoča na urjenje čuvajev, ki jih učijo zasledovanja, preživetja v naravi, vojaških spretnosti in analize podatkov. Do zdaj so Britanci izobrazili že 120 ljudi. Tihotapljenje živalskih delov in živali je četrti največji tihotapski posel na svetu, takoj za tihotapljenjem ljudi, mamil in orožja. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije