PREVARA

Ženski izganjal uroke: nagovoril jo je k ritualu, ki ga je obžalovala

Z njo je navezal stik prek družbenih omrežij in obljubil, da ji bo pomagal pri rešitvi problema.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images

BUZET – Hrvaška policija iz Buzeta je prejela prijavo 41-letne ženske, da so jo ogoljufali na družbenih omrežjih. Potem ko je neznana oseba, ki se je predstavila kot moški iz Srbije, navezala z njo stik in ji povedala, da bo rešila njene težave in jo osvobodila urokov, je 41-letnica za storitev plačala več sto kun, torej nekaj sto evrov, pišejo hrvaški mediji.

Moški je nato zahteval, da ženska doplača še nekaj sto evrov, češ da so njene težave zahtevnejše in da je treba izvesti posebni ritual, da bi jih sploh lahko odpravil. Ženska mu je res nakazala denar na račun, a ko jo je moški nagovarjal, naj zažge vsa potrdila o plačilu, je sprevidela, da je tarča prevare. Dogodek je prijavila policiji.

»Policijska uprava Istre opozarja prebivalce, naj bodo previdni, komu dajejo denar, in naj ne nasedajo zgodbam oseb, ki naj bi imele sposobnost zdravljenja, vedeževanja in osvoboditve od urokov. Prav tako svetujemo, da o morebitnih prevarah opozorijo še starejše člane družine, saj so ponavadi prav oni žrtve prevar,« so zapisala pri PU Istra.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije