POČIL MU JE FILM

Zdravnik, ki je bil prvi na prizorišču pokola: Povsod je bila kri, trupla so bila prerešetana

Pokol je preživel le otrok, ki ga je imel storilec z eno izmed žrtev.
Fotografija: Igor se ni hotel predati policiji. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Igor se ni hotel predati policiji. FOTO: Reuters

ZAGREB – Po prijavi, da so odjeknili streli, so na prizorišče zločina v naselju Kajzerica v hrvaški prestolnici poleg policije prve prišle tri ekipe zdravnikov. Ti so lahko zgolj potrdili smrt šestih oseb, nepoškodovanega dvomesečnega dojenčka (nekateri hrvaški mediji so najprej navajali, da je star sedem, drugi pa 10 mesecev) pa so nepoškodovanega odpeljali v bolnišnico.

Mlad zdravnik, ki je bil prvi na mestu strašnega zločina, je za Jutarnji list povedal, da je zelo pretresen, ker je bil prizor strašen: »Povsod je bila kri, trupla pa prerešetana.« Ekipo zdravnikov, ki je prva prispela na prizorišče, so poslali na dopust, da bi si psihično opomogli od grozljivega prizora.
 
Preberite še:

Taksist Igor jih je pobil šest, sodil si je v Brezovici
Hrvaška v šoku, med masakrom ubil šest ljudi, tudi otroka



Očeta, mater, njuni dve hčeri, vnuka in partnerja ene izmed hčera je ustrelil Igor Nađ (36), nekdanji partner Maje, ene izmed ubitih sester. Njena nekdanja sodelavka je povedala, da je Igorja spoznala, ko je delala v masažnem salonu pred približno tremi leti. Po besedah nekdanje sodelavke je bil Igor preprodajalec droge.

Igor si je, potem ko je domnevno iz ljubosumja ubil nekdanjo partnerico, s katero je imel otroka, in njeno družino, sodil sam. Policija ga je okoli 3.30 našla na področju Brezovice in ga pozvala k predaji, a tega ni storil, ampak se je ubil. Policija je našla strelno orožje, ki ga je imel ilegalno. Od leta 2017 je bil prijavljen na istem naslovu kot žrtve, policija pa ga je doslej obravnavala le enkrat, leta 2016 zaradi kršenja javnega reda in miru, je potrdil vodja zagrebške policijske uprave.

»Počil mu je film«​

​Dolgoletni znanec Igorja, ki je delal kot taksist, je potrdil, da je je bil dojenček sin Igorja in Maje. Povedal je, da se je Igorjeva družina po begu iz Vukovarja med osamosvojitveno vojno nastanila v hotelu Internacional, da pa so starši Igorja in njegovega brata pustili sama, da sta se borila za preživetje. »Površno ga poznam, vedno je bil na robu zakona. Pustili so ga samega v Zagrebu in znašel se je, kot se je znal. Očitno mu je počil film, vem le, da je večkrat prišel v konflikt z družino.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije