IZSILJEVANJE TRGOVCEV

Zastrupljal otroško hrano na trgovskih policah

Priznal, da je podtikal kozarce z zastrupljeno otroško hrano, zdaj ga čaka zapor.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

FRIEDRICHSHAFEN – Sodišče v nemškem Ravensburgu je moškega, ki je lani v trgovinah na jugu Nemčije zastrupljal otroško in tudi drugo hrano, v ponedeljek obsodilo na 12 let in pol zapora zaradi poskusa umora in izsiljevanja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Moški je priznal, da je na police samopostrežnih trgovin v Friedrichshafnu ob Bodenskem jezeru podtikal kozarce z zastrupljeno otroško in drugo hrano, da bi od trgovcev izsilil 11,75 milijona evrov.

Živila je zastrupil z etilenglikolom, to je s prozorno sladko tekočino, ki je sicer sestavina sredstev proti zmrzovanju. Po navedbah tožilstva je bilo v otroški hrani toliko strupa, da bi lahko povzročil smrt otroka. Glavni tožilec Peter Vobiller je dejal, da samo zaradi srečnega naključja in dobrega ukrepanja policije ni umrl noben otrok.

Tožilstvo je za 54-letnika zahtevalo 13 let zaporne kazni.

Moški je na sodišču v Ravensburgu v ponedeljek priznal, da je trgovinam po elektronski pošti pošiljal grozilna sporočila, da bo zastrupil hrano po Evropi, če ne bo dobil odškodnine. Njegov odvetnik je zavrnil obtožbe o poskusu umora. Moški je še zatrdil, da trpi za mejno osebnostno motnjo ter da je v času izsiljevanja trgovin hkrati užival alkohol in analgetike. Sodišče je njegove argumente zavrnilo, ker je psihiater ocenil, da je zadosti zdrav, da je lahko odgovoren za svoja dejanja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije