UMOR MANEKENKE

Zastrupili pričo proti Berlusconiju

Manekenka je umrla kljub zdravljenju v bolnišnici. V telesu našli radioaktivne snovi.
Fotografija: Imane Fadil je bila glavna priča proti Berlusconiju. FOTO: Guliver/cover Images
Odpri galerijo
Imane Fadil je bila glavna priča proti Berlusconiju. FOTO: Guliver/cover Images

MILANO – Italijanski tožilci so vzeli pod drobnogled smrt maroške manekenke, ki je bila na sodišču priča v primeru tako imenovanih zabav bunga bunga, ki jih je prirejal bivši premier Silvio Berlusconi. Imane Fadil je umrla 1. marca v bolnišnici v ​Milanu, stara komaj 33 let.
Imane Fadil je bila glavna priča proti Berlusconiju. FOTO: Guliver/cover Images
Imane Fadil je bila glavna priča proti Berlusconiju. FOTO: Guliver/cover Images

Tožilec Francesco Greco je povedal, da je imela znake zastrupitve. V bolnišnico so jo sprejeli 29. januarja, ko se je pritoževala zaradi bolečin v želodcu. Bila je ključna priča tožilstva leta 2012, ko je v Milanu potekalo sojenje Berlusconiju zaradi plačevanja spolnih storitev mladoletni prostitutki. »Vedno je žalostno, ko umre mlada oseba. Nikoli je nisem srečal ali govoril z njo. Prebral sem njene izjave, vse skupaj je izmišljeno in absurdno,« je po smrti manekenke izjavil Berlusconi.
Bivši italijanski premier Silvio Berlusconi FOTO: Reuters
Bivši italijanski premier Silvio Berlusconi FOTO: Reuters

Po poročanju dnevnika Corriere della Sera naj bi v bolnišnici izvedli vrsto testiranj, da bi ugotovili vzrok za njeno hiranje, a niso našli ničesar. Vzorce so poslali v laboratorij v Pavio na severu Italije; rezultati so prišli pet dni po njeni smrti in vse kaže, da je bila izpostavljena mešanici radioaktivnih snovi, ki niso v prosti prodaji. Njen odvetnik Paolo Sevesi je povedal, da se je Imane bala, da so jo zastrupili.

Lepa Maročanka je leta 2012 podrobno opisala, kaj se je dogajalo na Berlusconijevih orgijah v njegovi vili Arcore blizu Milana. Na njeni prvi zabavi naj bi se dve ženski, oblečeni v nuni, slekli pred takratnim premierjem. Pozneje naj bi ji Berlusconi osebno izročil 2000 evrov gotovine in ji rekel: »Ne bodi užaljena.«


Berlusconi se je soočal z vrsto obtožb v primeru Rubygate, škandalu zaradi mladoletne prostitutke Karime El-Mahroug, znane kot Ruby. Dvainosemdesetletnega milijarderja preiskujejo zaradi vplivanja na priče v Milanu, Sienni, Rimu in Torinu. Vsem naj bi plačeval za molk v povezavi z zabavami bunga bunga. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije