Zaradi maske umoril varnostnika

Krvavi obračun pred prodajalno v Flintu. Trem grozi dosmrtna ječa zaradi umora.
Fotografija: Morilca sta še vedno na begu. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Morilca sta še vedno na begu. FOTO: Facebook

Nespoštovanje ukrepov za zajezitev novega koronavirusa je v ameriški zvezni državi Michigan preseglo absurd, se za glavo drži policija, ki mrzlično išče morilca ubogega varnostnika v prodajalni, ki je umrl, ker se je držal zapovedanih pravil.
V Flintu žalujejo za dobrosrčnim varnostnikom. FOTO: Reuters
V Flintu žalujejo za dobrosrčnim varnostnikom. FOTO: Reuters

Usodnega dne je pred prodajalno Family Dollar v mestu Flint, ki ga je covid-19 hudo prizadel, ustavil Sharmel Teague in njeno najstniško hčer, saj je hotelo dekle v trgovino vstopiti brez zaščitne maske. Mati se je ob njegovem opozorilu zelo razburila in 43-letnega Calvina Munerlyna ozmerjala ter nazadnje vanj celo pljunila, varnostnik, ki je kljub izgredu ohranil mirne živce, pa je par odslovil in blagajnikom zaukazal, da 45-letnice ne smejo postreči. Sharmel in hči sta odvihrali do parkirišča in se odpeljali, že dvajset minut pozneje pa sta pred prodajalno z istim avtomobilom pridivjala Larry Teague, Sharmelin drugi mož, in 23-letni Ramonyea Bishop, njen sin. Munerlyna sta grobo zaslišala, češ kako si je drznil tako nespoštljivo ravnati z njuno ženo in materjo, Bishop pa je nato brez pomisleka potegnil pištolo in ustrelil.

Varnostnik se je zgrudil in pozneje v bolnišnici umrl, morilca pa sta pobegnila, a policija je prepričana, da bosta kmalu za zapahi, kjer bosta počakala na sojenje zaradi naklepnega umora. Za beguncema je razpisana tudi denarna nagrada. Za rešetkami je že Sharmel Teague, vsem trem pa grozi dosmrtna ječa brez možnosti pogojne izpustitve, poročajo ameriški mediji. Javnost je zaradi krvavega obračuna besna, guvernerka Michigana pa je znova zaprosila prebivalce za dosledno upoštevanje zapovedanih ukrepov in kar se da mirno prestajanje karantene, v Flyntu je pričakovati večdnevno žalovanje za pogumnim varnostnikom dobrega srca, kot ga opisujejo sodelavci in prijatelji.


Dobrotniki so za njegov pogreb in njegove svojce zbrali skoraj 100.000 evrov, denar pa bo v kriznih časih prišel še kako prav družini, ki je ostala brez dragocenega prihodka. Varnostnik je namreč zapustil ženo in kar osem otrok. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije