NA HLADNEM

Zadnji član pedofilske družine za rešetkami

Za zapahi se je znašel še zadnji iz zloglasne pedofilske družine Potts.
Fotografija: Obsojen je bil dveh posilstev in štirih napadov na otroka.
Odpri galerijo
Obsojen je bil dveh posilstev in štirih napadov na otroka.

Nathan Potts je še zadnji član pedofilske družine, ki se je znašel za rešetkami. Pred njim so zaradi zavržnih dejanj sodili še petim njegovim sorodnikom, ki so tri desetletja sistematično zlorabljali otroke. Šestindvajsetletnika so po osemtedenskem sojenju na sodišču v Birminghamu spoznali za krivega dveh primerov posilstva otroka in štirih napadov, ki otroka spodbujajo k spolnemu delovanju in spolnemu odnosu z drugo odraslo osebo.
Zagovornik je opozarjal na dejstvo, da je bil Nathan vzgojen v družini, kjer je bila pedofilija normalna.
Zagovornik je opozarjal na dejstvo, da je bil Nathan vzgojen v družini, kjer je bila pedofilija normalna.

Še pred njim je sodišče spoznalo za krivega njegovega brata Joshuo, ki je bil obsojen na 16-letno zaporno kazen, potem ko je priznal krivdo za številna posilstva in spolne napade na otroke. Polbrat dvojice, 49-letni Anthony Potts, bo za rešetkami ostal do konca življenja oziroma najmanj 16 let. Obsojen je bil 13 posilstev, treh spolnih napadov in devet primerov spodbujanja k spolnemu odnosu in okrutnosti – v vseh primerih je šlo za otroke.
Mama Julie Potts
Mama Julie Potts

V zaporu sta pristala tudi Nathanova oče in mama, 67-letni Keith Potts in 60-letna Julie Potts. Obsodili so ju zaradi dveh primerov krutosti do otrok. Anthonyjeva žena, 50-letna Elaine Potts, in 42-letna družinska prijateljica Joanne Hoye sta priznali krivdo zaradi zanemarjanja in bili obsojeni vsaka na štiri leta zapora.
Oče Keith Potts
Oče Keith Potts

Pottsov zagovornik je na sodišču v zaključnem govoru omenil, da je Nathan prevzel vzorce obnašanja, ki so bili v njegovi družini običajni, to okolje pa je oblikovalo njegovo mišljenje. Dodal je še, da je, čeprav mora za svoja dejanja odgovarjati, njegova kazenska odgovornost manjša, upoštevajoč način, kako je bil vzgojen.


Potts bo moral odslužiti najmanj dve tretjini dodeljene zaporne kazni, torej 13 let in štiri mesece, preden bo lahko zaprosil za predčasni izpust, pa še tega se lahko nadeja samo, če bo komisija presodila, da ga je varno izpustiti.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije