Za gospo usodno pecivo

Med praznovanjem se je zgrudila, domnevno krivi skuštrančki. Se ji je biskvit med požiranjem zagozdil ali jo je doletel infarkt?
Fotografija: S slaščicami se resnično ne gre nažirati! FOTO Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
S slaščicami se resnično ne gre nažirati! FOTO Guliver/Getty Images

Koliko skuštrančkov lahko pojeste? Šestdesetletna Avstralka je očitno kakšnega preveč, kajti pecivo lamington se je zanjo izkazalo za usodno. Med prireditvijo v hotelu v queenslandskem Hervey Bayu je tekmovala v goltanju kokosovo-čokoladnega biskvita, a se je nenadoma zgrudila in kljub takojšnjemu ukrepanju reševalcev umrla v bolnišnici.

Z biskvitnim merjenjem moči so udeleženci prireditve zaznamovali avstralski dan, praznik, na katerega se spominjajo prihodov prvih Evropejcev na celino. Tekmovanje, kdo lahko poje več peciva, je že tradicionalno, a tragičnih dogodkov do zdaj ni bilo, prepričuje organizator. Nesrečna udeleženka, ki je marljivo goltala čupavce in jih sproti zalivala z vodo, da bi si olajšala podvig, je med žvečenjem nenadoma obstala, so pozneje pojasnjevale priče, in se zgrudila; najprej jo je oživljalo osebje hotela, potem so jo v življenje poskušali priklicati reševalci, a je pozneje umrla v bolnišnici, poročajo avstralski mediji.


Vzrok smrti še ni znan, po nekaterih poročanjih je med tekmovanjem doživela srčni zastoj, drugi pa zatrjujejo, da se ji je pecivo med goltanjem zagozdilo in se je zadušila.
Pogumni jedci so se na praznični dan pomerili tudi v uživanju različnih pit, hotdogov in drugih slastnih jedi, o drugih žrtvah na prireditvah niso poročali. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije