NA STARA POTA

Vzorni zapornik na svobodi takoj zamočil

Le dve uri po izpustu je stopil na stara pota. Odsedel je 8 let in si jih nakopal še 15.
Fotografija: Izpustili so ga zaradi lepega vedenja.
Odpri galerijo
Izpustili so ga zaradi lepega vedenja.

MANCHESTER – Preprodajalec heroina in kokaina je prevzel vodstvo kriminalne združbe zgolj dve uri zatem, ko so ga zaradi lepega vedenja izpustili iz zapora. Dvaintridesetletni Mohmmed Fazal je sedel osem let, ker so ga prijeli s heroinom in kokainom za milijon evrov, našli pa so tudi več kot pol milijona vreden proizvodni obrat konoplje. Takoj ko so ga izpustili iz zapora, je navezal stike s svojimi pajdaši iz podzemlja in organiziral obsežno preprodajalsko mrežo.
Zasegli so mu več kilogramov droge.
Zasegli so mu več kilogramov droge.

Načrtoval je preprodajo 13 kilogramov heroina in kokaina, vredno 3,4 milijona evrov, angažiral je nekdanjega sojetnika in vrsto kurirjev ter distributerjev. Dostop je imel tudi do industrijskih prostorov, ki jih je uporabljal za svoje nečedne posle. Po 11 mesecih ga je policija prijela v raciji po obsežni preiskavi. Zasegli so mu 4,5 kilograma kokaina, 8,5 kilograma heroina in 125.000 evrov gotovine.


»Le par ur po pogojnem izpustu je nadaljeval svojo kriminalno pot,« je povedal detektiv Lee Griffin. Policisti so zaznali, da se k njemu stekajo velike količine mamil in velike vsote gotovine. Sledila je obsežna in zapletena preiskava. Fazal je zbežal pred racijo na domu, a so ga kmalu aretirali na jugozahodu Škotske. Oče dveh otrok je dobil še 15 let zapora. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije