NAPAD NA MOSTU

VIDEO: V javnosti posnetki grozljivke v Londonu (ogled občutljivim odsvetujemo)

Osumljenca je policija ustrelila, poškodbam je podlegel. Zaradi poškodb, ki jih je prizadejal napadalec, sta umrli še dve osebi, tri pa se zdravijo v bolnišnici.
Fotografija: Streljanje v Londonu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Streljanje v Londonu. FOTO: Reuters

V napadu na Londonskem mostu naj bi bilo več huje ranjenih, je po poročanju CNN potrdil londonski župan Sadiq Khan. Pohvalil je pogum občanov, ki so, čeprav je bil napadalec oborožen in opasan z eksplozivnim sredstvom (kasneje se je izkazalo, da ni bilo pravo), posredovali in tvegali svoja življenja, da bi rešili druga.

Tamkajšnja policija je potrdila, da so osumljenca ustrelili in da je zaradi poškodb umrl, dogodek pa obravnavajo kot teroristično dejanje. Z Otoka so sporočili tudi, da sta dva, ki sta bila v napadu ranjena, umrla. Policijska komisarka Cressida Dick je ob tem povedala: »Z mislimi sem pri družinah pokojnih in pri treh drugih žrtvah, ki jih še zdravijo v bolnišnici, ter seveda pri vseh, na katere je današnji grozen dogodek vplival.« 

Preberite tudi:
Incident v Londonu: več ljudi zabodenih, eno osebo naj bi do smrti ustrelila policija (FOTO)
Z nožem nad nakupovalce, napadalec na begu (VIDEO)
 

Policija na kraju v samo petih minutah

Razkrila je, da so policijo na pomoč poklicali ob 13.58, le pet minut kasneje pa je bila že pri osumljencu. Zahvalila se je vsem pogumnim ljudem, ki so pomagali preprečiti še večjo morijo, hkrati pa je napovedala, da bo v prihodnjih dneh na ulicah videti precej oboroženih in neoboroženih policistov. Preiskava je v polnem teku, iščejo morebitne druge povezane z dogodkom, ki ga obravnavajo, kot teroristično dejanje. 

Različni, a enotni

»Prazna ideologija terorizma ne nudi ničesar drugega kot sovraštvo in danes pozivam vse, da to zavrnete. Naše mesto je veliko, ker sprejemamo različnost. Iz te tragedije moramo stopiti močnejši. S tem bomo preprečili uspeh tistih, ki poskušajo našo enotnost razbiti,« je bila jasna policijska komisarka.
 
Spodaj objavljamo posnetke krvavega pohoda, ki so preplavili družabna omrežja:



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije