ŠRILANKA

VIDEO: To je posnetek, ki je nastal malce pred velikonočnim masakrom

Objavljeno 23. april 2019 20.30 | Posodobljeno 23. april 2019 20.40 | Piše: S. U

Samomorilski napadalec se je ustavil ko je zagledal majhno deklico ter jo ...

FOTO: Facebook, BBC
KOLOMBO – Mediji na Šrilanki so objavili posnetke nadzorne kamere pred enim od napadov. Kot poroča The Guardian, je videti človeka, za katerega se sumi, da je samomorilski napadalec. Eksplozija, ki jo je povzročil, je bila ena izmed najbolj smrtonosnih v seriji usklajenih napadov na Šrilanko na velikonočni praznik. V njej je umrlo več kot 50 ljudi. Človek z velikim nahrbtnikom je vstopil v cerkev, kjer je bila maša. Še prej se je približal neki deklici in se dotaknil njene rame. Srhljivo ...Šrilanške oblasti so danes sporočile, da prve ugotovitve preiskave kažejo, da so bili nedeljski teroristični napadi, ki so po zadnjih podatkih zahtevali več kot 320 življenj, maščevanje za napade na mošeje v novozelandskem Christchurchu. Odgovornost za napade je prevzela skrajna skupina Islamska država.

MZZ po novem odsvetuje nenujna potovanja

Slovensko zunanje ministrstvo zaradi zaostrovanja razmer po terorističnih napadih v Šrilanki po novem odsvetuje vsa nenujna potovanja v to državo. Vsem, ki so tam ali se tja odpravljajo, pa svetujejo, naj bodo previdni in naj upoštevajo navodila lokalnih oblasti.

Kot so danes zapisali v spremenjenih napotkih glede potovanj v Šrilanko, po terorističnem bombnem napadu 21. aprila v cerkvah in hotelih tam poteka intenzivna varnostna preiskava, ki vključuje tudi policijsko uro v večjih mestih, zato so motene lokalne prometne povezave in komunikacijski sistem mobilne in fiksne telefonije. »Vsem slovenskim državljanom, ki so na otoku ali se tja odpravljajo, svetujemo previdnost, dosledno upoštevanje odločitev lokalnih varnostnih organov in pridobitev ažurne informacije o stanju na ciljni lokaciji pred potovanjem.«
Deli s prijatelji