NAJMANJ 11 MRTVIH

VIDEO: Srhljiv trenutek, ko se je zrušil viadukt

Med mrtvimi je najmanj en otrok. Med ranjenimi so štirje huje poškodovani.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

GENOVA – Kamere so ujele trenutek, ko se je v Genovi zrušil del viadukta Morandi in pod seboj pokopal več avtomobilov in ljudi. Po zadnjih podatkov je v nesreči umrlo najmanj 11 ljudi, med njimi en otrok. Najmanj štiri huje poškodovane so že izvlekli iz ruševin in jih prepeljali v bolnišnico.

Oblasti se bojijo, da bi število žrtev lahko še naraslo, saj se je približno dvesto metrov konstrukcije okoli 11.30 ure zrušilo okoli 40 metrov v globino na na industrijsko območje in železniške tire. V trenutku zrušenja naj bi bilo na viaduktu okoli 20 vozil.

Del viadukta se je zrušil na skladišče občinskega komunalnega podjetja. Reševalci so na kraju zrušenja našli tudi nekaj avtomobilov in tovornjakov, ki so ob zrušenju zgrmeli v globino.

Na posnetku trenutka, ko se je viadukt zrušil, se sliši panični glas človeka, ki kriči »O Bog, o Bog!« in »Prekleto sranje!«.

Dogajanje v Genovi lahko spremljate v živo:


Priče prizorišče tragedije opisujejo kot apokaliptično. Med ruševinami gasilci in reševalci z reševalnimi psmi iščejo morebitne preživele.

Davide Ricci je za La Stampa povedla, da se je viadukt zrušil le 20 metrov stran od njegovega avtomobila: »Najprej se je zrušil osrednji steber, potem je prišlo dol še vse drugo.«



Italijanski minister za promet Danilo Toninelli je dejal, da je zrušenje viadukta verjetno »tragedija velikih razsežnosti.« Italijanski premier Matteo Salvini je povedal, da je na prizorišču okoli 200 gasilcev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije