ŠOKIRANI OČE

VIDEO: Oče objavil posnetke zlorabe sina v vrtcu, vzgojiteljica še vedno dela

Tožilstvo je primer zavrnilo.
Fotografija: FOTO: Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Youtube

SARAJEVO – Družina toži vzgojiteljico nekega sarajevskega vrtca, vendar brez uspeha. Na facebooku je zato objavila posnetke iz septembra 2016, predvsem v opozorilo drugim staršem, češ da vidijo vzgojiteljičine postopke vzgoje. Po podatkih portala Klix.ba ta še vedno dela z otroki. Zaposlena je v drugem vrtcu in je na trimesečnem preizkušanju, trenutno pa je na bolniškem dopustu. Na njenem novem delovnem mestu pravijo, da ne vedo za incident.


Oče fanta s posnetka Zejd Šoto je poleg videogradiva objavil še šokantne podrobnosti. Trdi, da so v dobro izbiro vrtca verjeli, ko so ugotovili, da je direktorica pravzaprav njihova znanka. Toda kmalu so uvideli, da so se hudo zmotili. »Ne glede na to, da se je naš otrok ves čas upiral odhodu v vrtec, smo menili, da ni nič neobičajnega in slabega v tem. Otroci in te njihove faze. Potem je nenadoma izginila direktorica, nihče ni vedel, zakaj, nato še vzgojiteljica, ki je delala z otroki. V medijih se je tisti trenutek začela grda razprava o slabih razmerah v vrtcu,« je zapisal.


 

Dokazov niso sprejeli


Po odhodu dveh zaposlenih je sledil nov šok. Izkazalo se je, da sta bili odpuščeni zaradi zlorabe njegovega otroka. Vzgojiteljica je bila ujeta pri maltretiranju, direktorica pa jo je ščitila. V vrtcu so mu v dokaz pokazali video. Zejd trdi, da so se mu oglasili tudi drugi starši s podobnimi zgodbami in da tožilstvo ni opravilo svojega dela. Primer je po dveh letih zastaral, saj niso sprejeli dokazov, posnetkov niti izjav.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije