UMRLO 41 LJUDI

VIDEO: Obnemeli boste! To so počeli potniki na gorečem letalu

Tudi potniki so bržkone botrovali k večjemu številu žrtev ob nesreči letala na moskovskem letališču.
Fotografija: Ljudje so bežali iz gorečih zubljev, s sabo pa nosili torbe in kovčke. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Ljudje so bežali iz gorečih zubljev, s sabo pa nosili torbe in kovčke. FOTO: Twitter

MOSKVA – Po tragediji na moskovskem letališču Šeremetjevo, ko je v gorečem letalu umrlo 41 ljudi, pet pa jih je v bolnišnični oskrbi, so spletna omrežja dobesedno ponorela. Pojavili so se namreč posnetki ter fotografije potnikov, ki bežijo z letala, s sabo pa nosijo razne torbe. Kaj torbe, celo kovčke!

V evakuaciji, ki je trajala 55 sekund, so rešili 37 potnikov. Uslužbenec moskovskega letališča je dejal, da so reševanje oteževali potniki, ki so reševali svojo prtljago, namesto da bi bežali in beg omogočili čim več potnikom.

Tatjana Kasatkina (34) je povedala, da je ljudi vlekla za majice in jih porivala, da bi pohiteli. Oni pa so evakuacijo upočasnjevali, ker so želeli priti do svoje ročne prtljage.

»Na fotografijah vidite potnike, ki s sabo nosijo prtljago, nekateri pa so celo snemali v gorečem letalu,« je dejal strokovnjak za letalsko varnost Geoffrey Thomas. »Na žalost so potniki iskali svoje torbe, namesto da bi hitro zapustili letalo. To je botrovalo k smrti številnih, saj so jim na ta način zaprli prehod do izhoda.«
 

Dodal je še, da v podobnih primerih obstaja večna težava, ker potniki ne poslušajo navodil posadke.



Ni še jasno, kaj je povzročilo tehnično težavo. Nekateri mediji poročajo, da je neimenovan vir dejal, da je bila vzrok strela. 

Našli so tudi obe črni skrinjici, ki beležita podatke o letu in pogovore v pilotski kabini, in ju odnesli na preiskavo. Tiskovna predstavnica ruskega preiskovalnega odbora Svetlana Petrenko je ob tem pojasnila, da preiskujejo različne možnosti vzroka nesreče. Med temi so nezadostna usposobljenost pilotov, kontrolorjev letenja in tehnikov, ki so pred poletom pregledali letalo, tehnična napaka na letalu in slabe vremenske razmere.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije