PRETIRANO?

VIDEO (ni za občutljive): Šok! Vpila, da je noseča, policist kljub temu streljal

Številni so prepričani, da bi moral biti policist kaznovan.
Fotografija: Incident se je odvil na parkirišču pred stanovanjsko hišo. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Incident se je odvil na parkirišču pred stanovanjsko hišo. FOTO: posnetek zaslona

BAYTOWN – ZDA pretresa nov primer domnevnega policijskega nasilja. Na spletu se je pojavil videoposnetek, ki prikazuje, kako policist v Teksasu obračuna s 45-letno žensko, ki je umrla.

Na posnetku je videti, kako ženska in policist obračunavata med seboj. Policist je poskušal žensko aretirati, a se mu je upirala. Vpila mu je, da je noseča, nato pa se posnetek zatemni, slišati je strele.



Policist je proti ženski večkrat ustrelil, en strel pa je bil smrtonosen. Po objavi posnetka na spletu se je oglasila tudi lokalna policija. »Preiskava je pokazala, da je bil naš izkušeni policist na obhodu, ko je srečal 45-letno žensko, ki jo je poznal iz prejšnjega dogodka in je vedel, da obstaja nalog za njeno aretacijo. Poskušal ji je namestiti lisice, a mu je vzela električni paralizator in ga uporabila na njem. Zaradi tega je bil prisiljen uporabiti službeno orožje in je nekajkrat ustrelil, pri tem je najmanj enkrat zadel žensko,« je pojasnil šef lokalne policije. Ženska je bila na mestu mrtva.

Kljub pojasnilu policije so številni prepričani, da se je policist odzval preostro in da bi moral biti zaradi tega kaznovan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije