PRAVICA ZA DAVIDA

VIDEO: »Mrtvi tukaj nimajo miru«: izkopali posmrtne ostanke Davida

Na željo staršev jih bodo prepeljali na Dunaj.
Fotografija: Ekshumacija Davida Dragičevića. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Ekshumacija Davida Dragičevića. FOTO: posnetek zaslona

BANJALUKA – Na zahtevo staršev so na pokopališču v Banjaluki izkopali posmrtne ostanke Davida Dragičevića, 21-letnega mladeniča, ki je v nepojasnjenih okoliščinah izginil 18. marca lani, njegovo truplo pa so našli šest dni kasneje na ustju reke Crkvene v Vrbasu.

Ob izkopu so se na pokopališču zbrali predstavniki skupine Pravica za Davida. »Nadaljujemo svoj boj. Pokazali smo, da se boj ni končal, ko je odšel Davor (Davidov oče, op. p.). Danes odhaja tudi Davidovo telo, a on ostaja z nami. Mi vsi smo David. Danes je dan, ko je poslano še eno sporočilo: Mrtvi tukaj nimajo miru,« je dejal Ozren Perduv, član skupine Pravica za Davida. Truplo nesrečnega mladeniča bodo ponovno pokopali na Dunaju.



David Dragičević. FOTO: Facebook, Pravda za Davida
David Dragičević. FOTO: Facebook, Pravda za Davida
Smrt mladeniča je sprožila proteste v BiH, potem ko so starši Davida oblasti obtožili, da je bil njihov sin ubit in da je v primer vpleten vrh policije. Davor Dragičević trdi, da so njegovega sina ugrabili in šest dni mučili, nato pa likvidirali. Nedavno je za nekatere medije izjavil, da ne bo dovolil, da so posmrtni ostanki njegovega otroka v zločinski državi.

Konec lanskega leta je Davor zapustil BiH, prebivalci Banjaluke pa se ne zbirajo več na glavnem trgu, ker jim je to prepovedala policija, saj niso imeli potrebnih dovoljenj. Manjša skupina jih vsak večer prižiga sveče na dvorišču pravoslavne cerkve, Davidova mama Suzana Radanović pa je napovedala, da bo pravico za sina iskala v Evropi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije