FANATIKA

VIDEO: Je to mogoče? Šokirana, ker so ju obtožili umora hčerke

Pomagala ji nista zaradi verskega prepričanja.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Thinkstockphotos.com Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Thinkstockphotos.com Getty Images/iStockphoto

CEDAR SPRINGS – Seth Welch in Tatiana Fusari, starša desetmesečne deklice, ki je umrla zaradi podhranjenosti in dehidracije, sta z nejevero in povsem šokirana poslušala sodnika, ko je ta bral obtožnico, ki ju bremeni umora, ker naj bi hčerki zaradi verskega prepričanja odrekla zdravniško pomoč.
 
Seth in Tatiana, oba stara 27 let, iz Michigana v ZDA, nista mogla verjeti besedam, ki so prihajale iz ust sodnika. Seth ga je poslušal z odprtimi usti, Tatiana pa je planila v jok. Če bo sodišče odločilo, da sta kriva, jima grozi dosmrtni zapor.


 
Njuna hči Mary je umrla prejšnji četrtek. Ko so se reševalci odzvali na Sethov klic, da je hčer našel mrtvo v zibelki, so našli dojenčico z udrtimi očmi in lici. Njena starša sta med policijskim zaslišanjem povedala, da sta opazila, da je njuna hčerka zelo suhljata, že kak mesec pred smrtjo, a zdravniške pomoči nista poiskala, ker sta se bala, da »bi poklicali socialno službo, zaradi nezaupanja v zdravniške službe in iz verskih razlogov«, razkrivajo sodni dokumenti.

Welch je na facebooku večkrat pisal o socialni službi, svoji nezaupljivosti do zdravnikov, ki jih je označil za »duhovnike medicinskega kulta«, in o svojih verskih prepričanjih, da je »Bog nad boleznijo«.
 
Par ima še dva otroka, stara štiri leta in dve leti, Tatiana pa naj bi bila noseča. Z možem bo pred sodnika ponovno stopila 20. avgusta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije