ČARODEJ

V verigah skočil v reko in izginil

Indijec je izvajal trik v slogu iluzionista Houdinija. Pred 21 leti se mu je uspelo rešiti iz steklene kletke.
Fotografija: Potopil se je tudi v stekleni kletki. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Potopil se je tudi v stekleni kletki. FOTO: Fb

KOLKATA – Jadugar Mandrake (čarodej Mandrake) je umetniško ime kaskaderja Chanchala Lahirija, ki je nedavno izginil med izvajanjem trika. Možakar iz Indije se je dal spustiti v reko Hooghly v Zahodni Bengaliji vklenjen v verige s šestimi ključavnicami. Hotel je poustvariti sloviti trik iluzionista Harryja Houdinija.
Pred leti se je spustil v reko v kletki, a so gledalci videli, kako je izvedel trik. FOTO: Reuters
Pred leti se je spustil v reko v kletki, a so gledalci videli, kako je izvedel trik. FOTO: Reuters

Gledalci so poklicali policijo in ekipa potapljačev ga je začela iskati, potem ko se ni več pojavil na površju. »Če se mi bo uspelo osvoboditi, bo magično, če mi ne bo uspelo, bo tragično,« so bile njegove zadnje besede, preden je potonil v reko pred očmi družinskih članov in medijev, ki so ga spremljali na dveh čolnih. Na veliko grozo vseh je 40-letni neustrašnež izginil brez sledi. »Še vedno ga iščemo,« so pojasnili sorodniki.

Lahiri je podoben trik izvedel že pred 21 leti. »Zaprt sem bil v kletko iz neprebojnega stekla, ki je bila zaklenjena z verigo in ključavnico. V njej so me vrgli z mostu Howrah, na prostost sem priplaval v 29 sekundah,« je pred zadnjim podvigom pojasnil Lahiri. Priznal je, da bo tokrat veliko težje.


Leta 2013 je izvedel podoben trik z jekleno kletko, a so ga napadli jezni gledalci, ker se je videlo, da je pobegnil skozi skrivna vratca. Počutili so se izigrane, začelo se je prerivanje, nekdo mu je celo z glave potegnil lasuljo.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije