Hrvati demantirali izjavo: 15-letnica ni umrla

Poročali so, da je najstnica umrla, ko je nanjo padel kos strehe. 
Fotografija: Grozni prizori iz Zagreba. FOTO: Antonio Bronic, Reuters
Odpri galerijo
Grozni prizori iz Zagreba. FOTO: Antonio Bronic, Reuters

Močan potres, ki je danes zjutraj prizadel Zagreb, je povzročil pravo razdejanje. Hrvaški mediji so poročali tudi, da je zahteval smrtno žrtev. Umrl naj bi 15-letni otrok, na katerega je padel kos strehe, a so to vest kmalu zatem popravili. Po zadnjih informacijah naj bi se še vedno borili za njegovo življenje. 

Sprva so zapisali, da je najstnica umrla, ko je nanjo padel del strehe na Đorđićevi ulici. Na kraj je prihitela ekipa nujne medicinske pomoči in našla otroka, ki ni več kazal znakov življenja. Deklico so prepeljali na otroško kliniko, kjer se še zdaj borijo za njeno življenje.

Potres z magnitudo 5,3 in popotresni sunki, ki so segli vse do pete stopnje, so povzročili veliko gmotno škodo. Hrvaški mediji poročajo tudi o številnih poškodovancih, ki so poiskali pomoč na urgenci.


Tresenje tal so mnogi občutili tudi v Sloveniji. O tem poročajo tudi naši bralci.


V Zagrebu vladajo izredne razmere. Oblasti se trudijo zajeziti širjenje koronavirusa, zato opozarjajo vse prebivalce, ki so zapustili poškodovane zgradbe, naj ostanejo na primerni varnostni razdalji in uporabijo zaščitne maske.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije