TRAGIČNO

V jezeru utonila družina

Na Skadarskem jezeru se je prevrnil čoln z devetimi potniki. Utonili nosečnica, njen mož, 12-letna hči in prijatelj, ki jih je reševal.
Fotografija: Zakonca sta utonila, ko sta reševala hčer. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Zakonca sta utonila, ko sta reševala hčer. FOTO: Fb

PODGORICA – Na Skadarskem jezeru na meji med Črno goro in Albanijo se je zgodila nesreča, v kateri je v nedeljo utonila mlada družina. Noseča Jana Kumburović, njen mož Ratko in dvanajstletna hči Nina so se s čolnom vračali iz samostana Vranjina.
Zakonca sta utonila, ko sta reševala hčer. FOTO: Fb
Zakonca sta utonila, ko sta reševala hčer. FOTO: Fb

Skupaj s še štirimi obiskovalci jih je vozil iguman iz samostana Neofit, duhovnika so okoli 20. ure odpeljali na zaslišanje v Podgodrico. Med potniki je bil tudi Radojica Rašović, ki je povedal, da so pred nesrečo na kopno prepeljali tri skupine ljudi.

»Bili smo zadnja skupina, bilo nas je devet,« je povedal. »Odrinili smo okoli pol tretje ure popoldne iz samostana proti obrežju. Vreme se je nenadoma poslabšalo, veliki valovi so začeli udarjati v čoln in zgodila se je nesreča. Čoln se je prevrnil in celotna družina je utonila – nosečnica v četrtem mesecu, njena hči, mož in Darko Vujošević iz kraja Kuča. Začeli smo plavati, da bi se rešili. Oče in mati bi se lahko rešila, a sta poskušala rešiti hčer, vsi so utonili.«
Vasica Vranjina FOTO: Guliver/getty Images
Vasica Vranjina FOTO: Guliver/getty Images

Jana je hčer najprej ujela in jo držala pod rameni, a so ju valovi kmalu ločili. Znova jo je dosegla in potegnila nad gladino, a dekle je znova začelo toniti. Mama jo je zgrabila za lase, a sta obe izginili v vodi. Priplaval je Ratko in izginil. Nato je prihitel Darko ter jim držal desko, da bi se rešili. Tudi njega je podrl val in je utonil. Preostali so zaradi mokrih oblačil le s težavo priplavali na kopno.


Radojica je bil denimo le dva metra od obrežja, a je komaj zdržal. Težava naj bi bila, ker so se ljudje v strahu pred valovi zatekli na sprednjo stran čolna, zato je plovilo izgubilo ravnotežje. Neofit naj bi sicer nasprotoval, da bi odpluli na kopno, a so gostje vztrajali, ker je moral eden od njih v službo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije