TRAGEDIJA

V hudi nesreči trije mrtvi

Objavljeno 13. marec 2019 08.12 | Posodobljeno 13. marec 2019 08.12 | Piše: Oste Bakal

Na severozahodu BiH je audi slovenskih registrskih oznak silovito trčil v kombi. Trije mladi, ki so potovali v osebnem avtomobilu, so umrli na kraju nesreče.

Trčila sta avto in kombi.
BOSANSKA KRUPA – V ponedeljek okrog 20. ure se je na severozahodu Bosne in Hercegovine, v bližini meje s Hrvaško, pripetila tragična prometna nesreča, v kateri so umrli trije ljudje, še trije so se ranili, dva hudo in eden lažje.
image
Cesta je bila zaprta do skoraj pol pete jutranje ure. FOTOGRAFIJI: Krupljani.ba

Kot je za Slovenske novice potrdil tiskovni predstavnik Ministrstva za notranje zadeve Unsko-sanskega kantona Ale Šiljdedić, se je nesreča pripetila, ko je osebno vozilo audi a3 slovenskih registrskih označb celjskega območja zaradi neprilagojene hitrosti na mokri in spolzki cesti zapeljalo na nasprotni vozni pas in čelno trčilo v kombinirano vozilo mercedes bosanskih registrskih oznak.
image
Trčila sta avto in kombi.

Trčenje je bilo tako silovito, da so na kraju dogodka umrli vsi trije potniki v osebnem avtomobilu, 28-letni Amel Balič iz Bihaća, 22-letni Aleksandar Marjanović iz Bosanske Dubice ter 26-letna Amila Vojić iz Bihaća. V kombiju je bila trojica iz Bosanske Krupe, dva sta dobila hude telesne poškodbe, eden pa lažje. Huje sta jo odnesla 11-letna deklica in 40-letnik, lažje ranjen je bil 48-letnik.
Nesreča se je pripetila zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti ter mokre in spolzke ceste.


Ogled kraja tragične nesreče in preiskava, ki jo je nadziral okrožni državni tožilec, sta trajala kar šest ur in pol, še dve uri dlje je bila zelo tranzitna cesta zaprta za ves promet. Tožilec je odredil izredni tehnični pregled za obe vozili ter tudi sanitarne obdukcije za vse tri, ki so v nesreči izgubili življenje. 
Deli s prijatelji