SAMOMOR

V avtu našli trupli mladeničev, pustila sta sporočili

Tragedija, ki je šokirala sosednjo državo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images

ZADAR – V Zadru so našli trupli dveh mladeničev. Stara sta bila komaj 22 in 23 let, bila sta soseda in najboljša prijatelja. Naredila sta samomor, tako da sta se zaprla v avtomobil zadrskih registrskih oznak v gozdu na Musapstanu ter vanj spustila plin iz izpušnega sistema.

Avto je bil prekrit s plastičnimi vrečkami. Preden sta poveznila plastično cev na izpuh, sta nekaj časa preživela v avtu, poslušala glasbo in napisala poslovilni pismi, piše Slobodna Dalmacija. »Pozdravljena, domovina. Ne da se nama več, raje bova vaša stražarja na nebu,« sta zapisala v svojih sporočilih, ki ju je na kraju tragedije našla policija. 

Mladeniča je v gozdu našel tamkajšnji pastir. »Še vedno sem v šoku zaradi tega, kar sem videl. Sprva sem mislil, da gre za romantičen par, in se nisem hotel približati. Ampak motor avtomobila je tekel, slišala se je glasna glasba. Približal sem se, da bi videl, kaj se dogaja. Mladeniča nista kazala znakov življenja.«

Policija še vedno preiskuje okoliščine tragedije, možnost, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, pa so že izključili. 

Mladeniča v depresiji

Slobodna Dalmacija piše, da sta bila nesrečna mladeniča v depresiji, eden pa je pogosto na instagramu objavljal mesto, kjer je s prijateljem naredil samomor. »Bog, če umrem mlad, vzemi me v nebesa, v peklu sem bil,« je zapisal na svojem profilu pred tragedijo. Med šolanjem je imel resne težave, domnevno zaradi opiatov. V zadnjih letih pa je imel dostojno službo kot tudi prijatelja, s katerim je odšel v smrt.

Znanci pravijo, da sta bila dobra fanta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije