TRAGEDIJA

Ustrelil ga je ob prihodu na sodišče

Objavljeno 29. junij 2019 18.00 | Posodobljeno 29. junij 2019 18.00 | Piše: O. B.

Prve ugotovitve kažejo, da je Mladen nehote ustrelil Mileta.

Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock
VLASENICA – Danes okoli poldneva se je v mestu Vlasenica na vzhodu Bosne in Hercegovina odvijala prava mala drama, ki se je končala tragično za 51-letnega Mileta Jevtića iz omenjenega mesta v Republiki Srbski.

Pravosodni policist Mladen Deurić ga je namreč ustrelil s službeno pištolo. Po prvih ugotovitvah se je mlajši pravosodni policist, ki se je pred nedavnim tam zaposlil, v vratarnici tamkajšnjega sodišča igral s službeno pištolo. Naboj je v glavo zadel osebo, ki je prišla na sodno obravnavo, Mileta Jevtića, ki je utrpel hudo telesno poškodbo in je kmalu zatem umrl.

Kot je za spletni portal Srbskainfo povedal očividec, je »Mladen Deurić sedel s kolegi v vratarnici, kjer se je očitno igral s pištolo. Ta se je sprožila in krogla je zadela nesrečnega Jevtića, ki je ravnokar vstopil v stavbo sodišča, kjer je imel obravnavo.«

Nesreči Jevtić, ki je za seboj pustil tri otroke, je podlegel, policisti pa so osumljenega kolega prijeli. Na kraj je nemudoma prispel tudi dežurni tožilec okrožnega državnega tožilstva v Vzhodnem Sarajevu, ki je prevzel vodenje nadaljnje preiskave žalostnega dogodka.

Kot nam je potrdil Miljan Bobar, tiskovni predstavnik PU Zvornik, je za zdaj jasno le, da so osumljenca prijeli ter da bo več podatkov znanih po opravljeni temeljiti preiskavi.
Deli s prijatelji