Upokojenca Aleksandra (81) napadla trojica, za posledicami poškodb umrl

Iskali so njegove prihranke.
Fotografija: Ležal je dobesedno v krvi. Fotografija je simbolična. FOTO: Alxeypnferov, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Ležal je dobesedno v krvi. Fotografija je simbolična. FOTO: Alxeypnferov, Getty Images, Istockphoto

Aleksandra Kurtovića so pretepali več kot eno uro, da bi našli njegove prihranke. Polomili so mu rebra, preluknjali pljuča, ga udarjali po glavi.

»Bal sem se, da so kaj naredili mojemu bratu Aleksandru, zato sem dve minuti po odhodu trojice iz stanovanja s palico odšepal do bratovega stanovanja. Vhodna vrata so bila odprta, luč je gorela. Pri vratih sem zagledal brata, ki je ležal na tleh. Bil je pokrit z odejo. Težko je dihal, noge in roke je imel zvezane, iz glave mu je tekla kri,« je grozovit prizor opisal Milan Kurtović (79). Na sodišču je ta dan označil kot najhujši v življenju. Tistega dne v letu je trojica srbskih državljanov brutalno pretepla njegovega brata Aleksandra (81), poroča Večernji.

Umrl je mesec dni kasneje zaradi posledic napada.

Vse se je dogajalo nasproti pedagoške fakultete v Zagrebu, kjer je Aleksandar živel v pritličnem stanovanju. Ivan (48), Slavko Todorović (53) in Sloboadan Brauer (31) so obtoženi uboja iz koristoljubja. Policija jih je hitro identificirala, a je prijela le enega storila, Slavka Todorovića. Preostala sta na begu. Sodili jima bodo v odsotnosti.

Vse se je začelo, ko je Milan srečal njihovega kompanjona, ki je bil prodajalec na stojnici v Zagrebu. Njegova dobrota se je izkazala za siroto. Posodil mu je skoraj 200 tisoč evrov. Ker so njegovi kolegi ugotovili, da ima brata, ki bržkone tudi hrani precej denarja, so ga poskušali okrasti. Končalo pa se je tragično. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije