TRAGEDIJA

Umrli med izdelovanjem ognjemeta

Za gasilce in policiste je bila usodna druga eksplozija. Ognjemet je porušil kar štiri manjše stavbe
Fotografija: Začasno bodo prepovedali prodajo pirotehnike.
Odpri galerijo
Začasno bodo prepovedali prodajo pirotehnike.

CIUDAD DE MEXICO – Na obrobju mehiške prestolnice je umrlo več kot ducat ljudi, ki so se udeležili delavnice izdelovanja ognjemetov. Med žrtvami so tudi reševalci. Vodja državne civilne zaščite Luis Felipe Puente je pojasnil, da je štirikrat eksplodiralo v okrožju Tultepec, ki je znano po razviti industriji izdelovanja pirotehnike.

Večina tamkajšnjih prebivalcev se preživlja z domačo izdelavo ognjemetov in njihovo prodajo. Puente je pojasnil, da je po prvi eksploziji na pomoč prihitelo več reševalcev in civilistov, nato pa jih je nekaj ubila, nekaj pa ranila druga eksplozija.

Opustošenje je bilo silovito. Fotografije: Reuters
Opustošenje je bilo silovito. Fotografije: Reuters


Prvič je počilo na nezakonito prirejeni delavnici, nadaljnje eksplozije pa so nastale, ko je začel material leteti po zraku; v drugi naj bi umrlo kar šest reševalcev, štirje gasilci in dva policista, sledili pa sta še tretja in četrta, ker so bile v okolici očitno spravljene večje zaloge smodnika ali že izdelana pirotehnika. Oblasti so potrdile, da je incident zahteval 19 žrtev, ranjenih pa je več kot 40 ljudi. Na žalost so tovrstne nesreče pogoste, zgolj junija je umrlo sedem ljudi, osem pa jih je bilo ranjenih.



Posnetki pogorišča nesreče prej spominjajo na vojno območje kot na delavnico izdelave ognjemetov. Nad provinco se je širil velikanski oblak dima, štiri manjše stavbe so se zrušile, uničenih je bilo več vozil.

​Najhujša tragedija se je sicer zgodila decembra 2016, ko je počilo na tržnici ognjemetov, umrlo je tri ducate ljudi. Puente je napovedal, da bodo na območju prepovedali prodajo ognjemetov, znova bodo pregledali dovoljenja izdelovalcev in se prepričali, ali dosegajo ustrezne kriterije za varnost pri delu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije