TRAGEDIJA

Umrli med gledanjem superbowla

Na hišo, v kateri so bili športni navdušenci, padlo letalo. Priče so poročale, da je cessna zagorela v zraku.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

YORBA LINDA – Kalifornijske oblasti so uradno potrdile smrt petih oseb, potem ko je na hišo v Yorba Lindi padlo manjše letalo, še dva ranjena so prepeljali v bolnišnico. Pilot je bil sam na krovu, ko je strmoglavil, poleg njega so umrli še dva moška in dve ženski v poslopju.
Požar je bilo videti od daleč. FOTO: Reuters
Požar je bilo videti od daleč. FOTO: Reuters

Cessna je padla na dom v ulici Crestknoll Drive prav v trenutku, ko se je v njem odvijala zabava ob gledanju največjega športnega dogodka Združenih držav, finala lige ameriškega nogometa, tako imenovanega superbowla. Letalo naj bi po poročanju prič zagorelo v zraku, nato pa začelo padati.
ni podpisa
ni podpisa

Že v zraku naj bi se odlomili njegovi deli in padali po vsej ulici. Nesrečna cessna je s 24 kilometrov oddaljenega letališča Fullerton Municipal Airport poletela v nedeljo približno ob 14. uri. »Nekaj je počilo, stekla sem ven in videla, da je nekaj zadelo hčerkin avtomobil,« se spominja Laure Stockstill.


»Pogledala sem proti nebu in videla nekaj velikega, kako pada, nisem vedela, kaj je. Nato sem zagledala velik oblak dima. Oh, moj bog, bilo je grozno. Ko sem prišla na kraj nesreče, je hiša gorela.« Sosedje naj bi priskočili na pomoč ujetim, ki so klicali na pomoč. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije