TRAGEDIJA

Umrla sta v ruševinah viadukta, naslednje leto bi se poročila

Vse več je znanega o smrtnih žrtvah tragedije v Genovi.
Fotografija: Genova. FOTO: AP
Odpri galerijo
Genova. FOTO: AP

GENOVA – V Italiji se nadaljuje žalovanje za žrtvami zrušenja viadukta. Do zdaj so izpod ruševin potegnili najmanj 42 trupel, število žrtev pa bi se lahko še povzpelo. Upanja, da bi še koga našli živega, skoraj ni več.

Italijanski mediji so objavili imena žrtev, katerih trupla so identificirali. Ogromne količine betona in asfalta so pod seboj pokopale sodelavca, 31-letnega Mirka Vicinija in 57-letnega Bruna Casagrando, ki sta delala v podjetju tik pod viaduktom. Tam sta se oba zaposlila šele pred mesecem dni kot sezonska delavca.

Pod viaduktom so umrli štirje prijatelji, ki so se odpravili proti Španiji. Najprej so načrtovali, da bodo potovali z letalom, a so si premislili. Stari so bili nekaj čez 20 let. Pod njimi se je zrušila cela cesta, niso imeli možnosti za preživetje. V ruševinah je svojo življenjsko pot končala tudi četverica mladih Francozov, ki so se iz Montpelliera podali proti Sardiniji.
Najmanj 42 življenj se je končalo pod mostom smrti. FOTO: AP
Najmanj 42 življenj se je končalo pod mostom smrti. FOTO: AP

Poleg amaterskega nogometaša Andrea Cerullija in tričlanske družine je umrla še ena družina – 49-letni Andrea Vittone, njegova žena, 48-letna Claudia Possetti ter njuna otroka, Manuel in Camilla Bellasio, stara 16 in 12 let. Andrea in Claudia sta se poročila konec julija.

»Del naših src je ostal v ruševinah genovskega mostu,« so zapisali starši 24-letne Stelle Boccia, ki se je s svojim partnerjem, 27-letnim Carlosom Jesusom Eraziom Truillo, vračala z dopusta. Skupaj je umrl še en par. Marta Danisi je bila 29-letna medicinska sestra, njen 32-letni partner pa anesteziolog v bolnišnici v Pisi. Naslednje leto sta načrtovala poroko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije