Umoril 30 žensk v štirih letih

Nekdanje dekle ameriškega klavca po 40 letih pretrgalo molk. Ne more verjeti, da je tako dobro skrival svojo temno plat.
Fotografija: FOTO: youtube
Odpri galerijo
FOTO: youtube

Ted Bundy se je dolgo uspešno izmikal oblastem, saj je deloval kot prijazen družinski oče, čeprav je v sebi skrival zver in nezadržno slo po ubijanju žensk. Do njih je namreč gojil patološko sovraštvo. Tik pred usmrtitvijo v zaporu na Floridi 24. januarja 1989 je priznal, da je med letoma 1974 in 1978 ubil 30 mladenk v sedmih ameriških zveznih državah. A najverjetneje je bilo njegovih žrtev še več.
Idilično družinsko življenje
Idilično družinsko življenje

Med zločini je Bundy živel normalno družinsko življenje z Elizabeth Kendall in njeno hčerko Molly. Kendallova je po 40 letih molka zdaj končno spregovorila o življenju z njim, in sicer za dokumentarni film Amazon Prima Ted Bundy: Falling For A Killer. Razložila je, da je morala skozi številne preizkušnje, odkar je izvedela, kaj je Bundy storil. »Sramovala sem se, počutila sem se krivo, bilo je toliko stvari, pri katerih se res nisem dobro počutila,« je razkrila.
Elizabeth Kendall in njeno hčerko Molly je Ted Bundy povsem očaral.
Elizabeth Kendall in njeno hčerko Molly je Ted Bundy povsem očaral.

Priznala je, da ima do Bundyja še danes mešane občutke. Ko prebira pisma iz njegove zaporniške celice, v katerih njej in hčerki izraža neizmerno ljubezen in piše, da sta »najboljši stvari, ki sta se mu kadar koli zgodili v življenju«, jo oblijejo solze. »To se me še vedno dotakne.« Nato pa se strezni ob misli, kakšna pošast je bil njen Ted v resnici. Spominja se, kako se je enkrat, ko so bili v piceriji, njej in hčerki opravičil, da mora nekam oditi. Pozneje se je izkazalo, da je šel po novo žrtev.
 

Kameleon


Kendallova je Bundyja spoznala v enem od barov v Seattlu oktobra 1969. Takrat je bila stara 24 let in sveže ločena. Bundy jo je takoj očaral, povabila ga je domov in že prvo noč sta spala skupaj. Zjutraj, ko je vstal, je zagledal njeno hčerkico in obema pripravil zajtrk.

»Že prvi dan sem se vanj zaljubila,« pravi Kendallova. »Ostala sem brez sape.« Četudi se Bundy nikoli ni preselil v njeno stanovanje, sta bila ves čas v stikih in se veliko družila. Razložila je, da ji je dal vse, kar si je želela. Navdušen je bil nad Molly in z njo se je tudi zelo dobro razumel. Na družinskih fotografijah se igra z deklico in jo uči voziti kolo. Kendallova se je zelo čudila temu, kako je znal z vsakim vzpostaviti stik in se pogovarjati. Nekateri ga opisujejo kot kameleona. »Imel je dar, da je postal, kar so želeli drugi.«


Kendallova in Bundy bi se morala februarja 1970 poročiti, a je nekaj dni pred poroko brez pojasnil izginil. Ves čas njunega pet let dolgega razmerja jo je varal, a Kendallova tudi tega ni vedela. Leta 1974 pa se je njegovo vedenje do nje začelo zelo spreminjati. Nekoč je izginil za več dni in se vrnil, kot da se ni nič zgodilo. Mislila je, da ima drugo, izkazalo pa se je, da je šel na morilski pohod v Seattle.
 

Zaman klicala policijo


Ko so se v medijih pojavile podrobnosti o moškem, ki je ubil eno od deklet, je posumila, da bi bil lahko to prav Bundy. Priče so govorile o imenu Ted in o rjavem hrošču, volkswagnu, ki ga je imel tudi on. Zato je poklicala policijo, a je niso resno jemali. Nakar je za pomoč prosila očeta, ta pa ji je odsvetoval prijavo, saj lahko Bundyju uniči življenje, če se izkaže, da to ni on.

No, enega izmed najbolj znanih ameriških morilcev, ki je bil zaradi karizme, privlačnosti, visokega inteligenčnega količnika in tudi kot nekdanji študent psihologije skoraj ljubljenec medijev, so zaradi ugrabitve prvič spravili za zapahe leta 1975. Iz pripora mu je uspelo pobegniti, ujeli so ga leta 1978 na Floridi. Takrat je želel Elizabeth sporočiti, da je aretiran.


»Ko me je poklical, je rekel, da je z njim nekaj narobe. Grozno sem se počutila. Minilo je veliko časa, da sem zares sprejela, kaj je počel. In tudi potem, ko mi je to povedal, sem še vedno tuhtala in poskušala razumeti, kako je mogoče, da vse to počne človek, za katerega sem mislila, da ga poznam,« je za dokumentarec še povedala Kendallova. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije