V ZADRU

Udarec v glavo: ena oseba umrla po sporu na avtobusni postaji

Objavljeno 23. januar 2019 19.40 | Posodobljeno 23. januar 2019 20.55 | Piše: Ma. M.

Marino Tičić (44) je umrl zaradi zloma lobanje.

Ni še povsem jasno, kaj se je dogajalo. Fotografija je simbolična.  FOTO: Getty Images, Istockphoto
ZADAR – Do fizičnega spora je prišlo na avtobusni postaji v Zadru, ko je mladoletnik (17) napadel Marina Tičića (44) iz Zadra. Kot piše 24sata, naj bi ga fant z roko udaril v glavo, pri tem naj bi starejšemu moškemu počila kost na nosu. A zaradi tega naj ne bi umrl, pač pa zaradi padca in udarca z glavo ob tla.

Tičić je delal v proizvodnji za predelavo rib in se je tistega večera prek avtobusne postaje vračal domov. Nekateri pravijo, da se mu je srednješolec smejal in je možakar zato stopil do njega, kar je povzročilo spor. Drugi pa trdijo, da sta se sporekla že dan prej, ko naj bi starejši udaril mlajšega in mu zagrozil, da ga bo ubil. Mladoletnik ga je nato naslednji dan pričakal pred tovarno ter ga udaril v glavo.


Učenec ni bil nasilen

V šoli, ki jo obiskuje mladoletnik, so v šoku: »Zgodila se je velika nesreča. Nimamo sicer uradnega obvestila policije, a iz socialne službe so nam sporočili, kaj se je zgodilo. Naša dolžnost je, da v 60 dneh strokovni svet šole da priporočilu ravnatelju, kaj storiti. Kar se tiče našega učenca, ni bil nasilen. Bil je povprečen učenec, ki se je obnašal povsem normalno,« je dejal ravnatelj šole.
 
Fanta bržkone čaka obtožnica zaradi povzročitve težkih telesnih poškodb s posledico smrti, za kar je zagrožena kazen od treh do petih let.
Deli s prijatelji