GROZA

Tudi truplo osemletnice našli v kovčku

Na Cipru se odvija klobčič serijskega morilca. Priznal umore petih žensk in dveh otrok.
Fotografija: Eleno so našli osem dni po njeni mami.
Odpri galerijo
Eleno so našli osem dni po njeni mami.

NIKOZIJA – V jezeru v bližini vasice Mitsero so v kovčku našli truplo osemletne Elene Natalie Bunea, ki je izginila leta 2016. To je le ena od sedmih žrtev ciprskega serijskega morilca Nicosa Metaxasa, ki je priznal, da je v jezero vrgel tri trupla.
Zagovarjal se bo tudi zaradi posilstva.
Zagovarjal se bo tudi zaradi posilstva.

Truplo dekličine mame Livie so že našli, iščejo še posmrtne ostanke 31-letne ženske. Bivši vojaški poveljnik, ki se ga je prijel vzdevek prvi ciprski serijski morilec, je v ponedeljek stopil pred sodnika in priznal umor petih žensk in dveh otrok. Deklica in njena 36-letna mamica sta izginili pred tremi leti. Mamino truplo so našli v jezeru pred dobrim tednom, tudi ona je bila v kovčku.
Eleno so našli osem dni po njeni mami.
Eleno so našli osem dni po njeni mami.

Našli so jo s pomočjo posebne kamere, ki so jo pripeljali iz Združenih držav. Tretje truplo v jezeru naj bi bila Maricar Valdez Arquilla s Filipinov. Grozodejstva nekdanjega oficirja so začeli razkrivati aprila, ko je močno deževje naplavilo prvo truplo iz zapuščenega rudarskega jaška. Izkazalo se je, da gre za 38-letno Filipinko Mary Rose Tiburcio. Truplo njene šestletne hčerke še iščejo. Nekaj dni pozneje so v jašku našli drugo truplo 28-letne Arian Palanas Lozano prav tako s Filipinov. Metaxasa so aretirali 18. aprila; preiskovalce je odpeljal do vodnjaka v bližini strelišča, kamor je skril truplo ženske iz Nepala.


Sodni proces vključuje pričevanja 350 ljudi, še 150 jih bodo zaslišali. Ciprske oblasti so se po razkritju umorov znašle pod obtožbami, da niso dovolj raziskovali izginotja žensk, ker so bile tujke. Predsednik Nicos Anastasiades je v petek odpustil vodjo policije Zachariasa Chrysostomouja, in to natanko dan po tem, ko je zaradi tega primera odstopil pravosodni minister Ionas Nicolaou.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije