OBDUKCIJA KONČANA

Trupla večkratnega morilca iz BiH noče prevzeti nihče

Vprašanje, kje bodo pokopali Edina Gačića, ostaja odprto.
Fotografija: FOTO: MUP Kanton Sarajevo
Odpri galerijo
FOTO: MUP Kanton Sarajevo

SARAJEVO – Obdukcija večkratnega bosanskega morilca Edina Gačića je končana, do zdaj pa še nihče ni prevzel njegovega trupla, poroča 24sata.

Gačića je po osmih dneh velike iskalne akcije našla in ustrelila policija. Ker se doslej ni nihče javil, da bi prevzel njegovo truplo, bi ga moral načeloma prevzeti pogrebni zavod iz občine, od koder prihaja. Če pokojnik nima sorodnikov in nikogar, ki bi poravnal stroške pokopa, po navadi pristojni zavod izstavi račun ministrstvu za delo in socialne zadeve.

Kaj bo z njegovim premoženjem?

A po navedbah lokalnih medijev Gačićevi sokrajani v svoji bližini ne želijo imeti pokopanega množičnega morilca. Prav tako ostaja vprašanje, kaj bo z njegovim premoženjem. Gačić je bil lastnik hiše, pa tudi več kot 40.000 kvadratnih metrov gozdov in pašnikov. Njegova hiša sameva, saj se ji nihče ne želi niti približati.

Za Gačićem je potekala obsežna iskalna akcija, v celotni državi pa so veljali visoki varnostni ukrepi. Po prihodu iz zapora (obsojen je bil na 20 let, vendar prej izpuščen), saj je med drugim ubil celo lastno mater, je nekaj mesecev živel v Banjaluki, nato pa prodal polovico družinske hiše v naselju Novoselija in se odselil v Konjic. Tam je ubil trgovca Sauda Sultanića, od takrat pa je bil na begu.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije